Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Patrik Matthiesen mester før tid

24 Hours 
04/09/17 

Når der er 86.400 sekunder (24 Timer) til at gennemføre et løb, gør man det lidt svært for sig selv, når man buler bilen 35 sekunder efter at starten er gået.
Det var starten på dette års 24H Barcelona for GT4 køreren Patrik Matthiesen.
Forud for dette havde den unge sønderjyder kørt bilen frem med tredie hurtigste, og dette blandt mere end 160 deltagere, så Ginetta holdte til start i næstforrest række.
 

Skaden på forenden af Ginetta'en forfulgte os af flere omgange under løbet, også selv om vi fik kæmpet os tilbage på omgangshøjde med de førende, fortæller Patrik der til sit første stint overtog bilen 3 omgange efter den førende bil, men afleverede den engelsk byggede Ginetta 2 timer efter, kun én omgang bagud.

Men umiddelbart inden Patrik's andet stint kl 20:00, skulle bilen have skiftet front da den tidligere nævnte skade havde fjernet al forlyset på bilen.

Patrik fortæller: CWS Racings mekanikere var effektive, og det tog dem kun 3,5 minut at få bilen køreklar, og jeg kunne forsætte jagten på den førende bil fra spanske NM Motorsport.

Men kl 04:00 natten til søndag eksploderede venstre fordæk, og de følgeskader, samt en påkørsel mens jeg sad i bilen, fjernede de sidste muligheder for selv at afgøre en top-3 placering i det generelle Klassement, fortsætter Patrik.

Klokken 12:00 søndag kunne Patrik Matthiesen og hans holdkammerater Joachim Bölting - Tyskland, samt englænderne Colin White og Tom Wrigley krydse målstregen på den spanske Formel 1 bane, og dette med en rigtig fin andenplads i GT4 klassen.

Den flotte placering er den fjerde podieplacering ud af 4 mulige i 2017 og selv om der stadig mangler en afdeling på Belgiske Spa, kan den 19 årige unge mand fra Haderslev kalde sig 24H Touringcar Champion i GT4 klassen.

Patrik slutter: det har indtil nu været min absolut største sæson til dato. Jeg havde ikke turde håbe på så store resultater i mit debut år i GT4. Det gælder nu om at gå efter det samlede klassement, hvor jeg er på en samlet tredie plads, kun 2 point efter førstepladsen.

PatrikMatthiesen.com


Læs mere om:
  • Patrik Matthiesen
  • Circuit de Catalunya
  • 03/09/17 - Circuit de Catalunya - 24 Hours
  •