Formel 4

NEZ mester Christian Lundgaard kaldt til Formel 4 i Spanien med kort varsel

Formel 4
01/09/17

Christian Lundgaard, der for knap 2 uger siden blev kåret til mester i SMP Formula 4 NEZ serien og i sidste weekend var til Formel 1 på Spa med Renaults Formel 1 team, er med kort varsel blevet kaldt til Spanien, hvor han skal deltage i anden afdeling af det spanske Formel 4 mesterskab.

16-årige Christian Lundgaard skal køre for hollandske MP Motorsport, det samme team som han også kører for i SMP Formula 4 NEZ. MP Motorsport har sammen med Christians manager Alessandro Alunni Bravi og Renault Sport Academy besluttet, at Christian skal holdes i gang, ved at køre i den kommende weekend på Navarra, men også ved tredje afdeling, der afvikles på Grand Prix banen ved Barcelona to uger senere.

Beslutningen blev truffet i absolut sidste øjeblik og Christian måtte haste afsted i dag med tog og fly for at nå frem til Spanien, en dag senere end konkurrenterne.

Christian Lundgaard vandt alle tre løb da han deltog i den spanske Formel 4 serie i maj måned
(Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency)

I maj måned deltog Christian i første afdeling af det spanske mesterskab og her vandt han alle tre løb efter forrygende flot kørsel. Men grundet det korte varsel til dette løb, går Christian glip af en testdag på banen sammen med de øvrige kørere i serien og den ellers sejrsvante dansker ved derfor godt, at han kan få en svær weekend.

”Det har været svært at forberede sig” fortæller Christian fra lufthavnen i Spanien. ”Vi skulle hurtigt finde ud af, hvordan jeg kunne komme derned og så var det bare afsted med tog og fly. Det skal man sikkert vænne sig til som racerkører, så jeg må tage det som endnu en lærerig oplevelse. De andre kørere har testet på banen i dag, så de er selvfølgelig lidt bedre forberedt. Men jeg skal bare ned og gøre det bedste jeg kan. Vi ved som team, hvad vi kan, så jeg skal bare få det bedste ud af det. Undgå at køre af og samle så mange point som muligt til mesterskabet. Selvom der ikke er lavet aftale om andet end de to næste løb, så vil jeg gerne være i føring af mesterskabet, når de er kørt”.

Løb 1 afvikles lørdag kl. 16. Søndag afvikles løb 2 kl. 9.30 og løb 3 kl. 13.00.