Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Michael Carlsen sejrede i 24-timers løb

24 Hours 
30/08/17 

Sidste del af august har været hektisk for Michael Carlsen. Racerkøreren fra Langeskov havde nemlig ikke blot sin årlige start i GP Danmark på hjemmebanen FDM Jyllandsringen, men var også til start i et helt nyt 24-timers løb på Portimao-banen i Portugal.
”Vi vandt vores klasse og blev nummer 14 generelt,” fortæller Michael Carlsen, der aldrig før havde kørt på den portugisiske racerbane. ”Det var en fed bane at køre på. Det gik op og ned hele tiden, og det var en rigtig motorbane.”
 

”Vores nye Peugeot 308 kørte fint, men de andre konkurrenter forsvandt hen ad vejen. Vi kæmpede specielt meget med en Audi, men den gik i stykker ved midnatstid, og der var også nogle af vores konkurrenter, som kørte sammen. Men vi når jo op på at tilbagelægge godt 3.000 kilometer i løbet af de 24 timer, så uheld kan ikke undgås, men vi var heldige at slippe uden om dem.”

Løbet på Portimao var den sidste i årets 24H Series, og sejren til Michael Carlsen betød, at han sammenlagt sluttede på en tredjeplads i mesterskabet.

”Jeg vandt også klassen ved årets første 24-timers løb i Dubai, mens jeg blev toer på Red Bull Ring i Østrig,” fortæller han. ”Da jeg kom hjem med en pokal fra løbsweekenden på Jyllandsringen, har jeg faktisk været på podiet i alle de fire løb, jeg er startet i denne sæson.”


Michael Carlsen kørte sig fra 31. til 11. pladsen på FDM Jyllandsringen
(Foto: Morten Alstrup)

Den hjemlige løbsweekend var dog ikke helt problemfri. En hydraulikpumpe til gearkassen på den blå og hvide Peugeot RCZ gik i stykker, men det lykkedes heldigvis at finde en hos et andet dansk racerteam.

”Jeg var nødt til at starte som nummer 31 og allersidst, da jeg ikke var startet i de foregående løb, men jeg endte med at køre mig op som nummer 11 generelt og blive treer i klassen,” siger Michael Carlsen.

Carlsen Motorsport


Læs mere om:
  • Michael Carlsen
  • Jyllandsringen
  • Portimão
  • 20/08/17 - Jyllandsringen - Special Saloon
  • 27/08/17 - Portimão - 24 Hours
  •