Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Mikkel O. Pedersen overhalede i den store stil på Spa

Porsche
Super
Cup 

29/08/17 

- Struer-køreren startede som nummer 25, men blev nummer 12 i Belgien
 

Der indgår ingen officiel overhalingskonkurrence i årets Porsche Super Cup, men hvis der havde været en, ville Mikkel O. Pedersen havde været en af kandidaterne til titlen. I juli kørte han udenom den ene konkurrent efter den anden på Hungaroring i Ungarn, og i weekenden overhalede han også i den helt store stil i forbindelse med det belgiske Grand Prix på Spa-Francorchamps. I det andet af weekendens to løb startede han som nummer 25, men blev klassificeret som nummer 12.

”Jeg var faktisk bare uheldig under tidtagningen,” giver Struer-køreren som forklaring på sit flotte avancement. ”Jeg fik hurtigt styr på banen, men i teamet ventede vi lidt med at køre ud til tidtagningen, for vi ville godt have en tør bane, og så var jeg pludselig femmer, da der var fem minutter tilbage. Vi kunne godt nå at give den et skud, for banen blev bedre og bedre, så jeg kørte ud igen, men jeg fik en advarsel for at overskride banegrænserne på den første omgang og så fik jeg et gult flag på den anden, så jeg rykkede ned ad listen.”

”Min bedste tid var som nummer 15, og det gav startplacering til første løb, mens jeg til det andet løb skulle starte efter min næstbedst tid. Og det var en 25. plads. Det var træls, men det var der ikke noget at gøre noget ved…”


Det blev til mange overhalinger for Mikkel O. Pedersen, da han kørte det andet af to løb på Spa-Francorchamps i forbindelse med det belgiske Grand Prix

Første løb blev kørt lørdag og bød ikke på det store avancement, for det krævende Eau Rouge-sving sad endnu ikke helt i skabet, mens Mikkel O. Pedersen var hurtigere end sine teamkammerater på den øvrige del af banen. Det blev til en 14. plads og point på tabellen.

”Søndag startede jeg som 25’er og kom rimelig godt afsted og fik taget nogle placeringer,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Jeg kom op som en 16-17 stykker, men så var der en teamkammerat og en anden foran mig, som ramlede sammen og ramte barrieren. Jeg fortsatte ud over græsset for at undgå dem. Jeg holdt på, mistede en placering, som jeg dog fik hentet igen. Vi kørte som på en snor indtil sidste omgang, og så var der to lige foran mig, som ramte hinanden. Dem kom jeg kom udenom, og på det sidste stykke op mod mål tog jeg en mere.”

”Jeg krydsede målstregen som nummer 13. En foran fik en straf, så jeg blev 12’er og fik flere point. Jeg er vældig tilfreds. God weekend, hvor jeg har fået styr på banen efter nogle weekender med uheld og folk, der kørte ind i mig. Farten var der og jeg kørte hurtigere end dem, jeg lå sammen med.”

Allerede om en uge skal Mikkel O. Pedersen i aktion igen, når han deltager i den italienske afdeling af Porsche Supercuppen på Monza-banen ved Milano.

Billedtekst: Det blev til mange overhalinger for Mikkel O. Pedersen, da han kørte det andet af to løb på Spa-Francorchamps i forbindelse med det belgiske Grand Prix.

www.mikkelopedersen.com


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Spa-Francorchamps
  • 27/08/17 - Spa-Francorchamps - Porsche Super Cup
  •