Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen i Virginia: En utrolig sejr!

SportsCar
Championship 

28/08/17 

Jan Magnussen og Antonio Garcia sikrede sæsonens tredje sejr og tog kæmpe spring i mesterskabet i endnu et nervepirrende IMSA-løb på Virginia International Raceway søndag aften dansk tid.
 

For andet år i træk kunne Jan Magnussen og Antonia Garcia søndag aften dansk tid bestige vinderpodiet på Virginia International Raceway, da Corvette-duoen kørte først over målstregen efter at have taget føringen i løbets afgørende minutter.


(Foto: Richard Prince)

– Jeg fatter stadig ikke, at vi tog den sejr! Undervejs i løbet så det ud til, at vi ville miste afstand til vores konkurrenter i mesterskabet, men den sidste halve time blev det hele vendt på hovedet, lyder det fra Jan Magnussen.

Det var danskeren, som startede løbet i den gule Corvette C7.R efter at have kvalificeret bilen til en sjetteplads på startgridden. En BMW tog starten og lagde hurtigt afstand fra feltet, men Magnussen formåede at hente et par positioner og gav 51 minutter inde i løbet bilen videre til Antonio Garcia på en tredjeplads.


(Foto: Richard Prince)

I løbets sidste pitstop lykkedes det for Corvette Racing-crewet at sende Garcia ud på en tredjeplads lige foran den nærmeste konkurrent i mesterskabet, og trods kolde dæk lykkedes det spanieren at holde den truende Ford GT bag sig. Den røde Ferrari 488 fra Risi Competizione så til gengæld ud til at være urørlig på andenpladsen, men blot 10 minutter inden det ternede flag mistede køreren for en kort stund kontrollen, hvilket sendte bilen af banen og derefter ned gennem rækkerne.

Antonio Garcia vekslede dermed tredjepladsen til en andenplads og begyndte at lukke hullet til den førende BMW. Afstanden var godt ni sekunder, da den tyske racerbil med 10 minutter tilbage af løbet pludselig tog et uventet pitstop. Et jubelbrøl fra Corvette-pitten brød ud, for dét var nemlig Garcias billet til løbets generelle føring.

– Det er fantastisk et resultat for teamet. Vi havde igen ikke den hurtigste bil denne weekend, og i et ræs uden gule flag er det svært at vinde noget på strategi. Vi vandt nok en del på at spare brændstof i begyndelsen af løbet og så sætte hårdt pres på mod slutningen. Det er stort, og jeg er så glad på alles vegne. Med kun to løb tilbage på kalenderen er det suverænt at kunne udbygge vores føring på denne måde.


(Foto: Richard Prince)

Udbygger solid føring i mesterskabet
Søndagens løb var forbeholdt GT-klasserne, og det er tredje gang i Corvette Racings historie, at teamet tager den generelle sejr i et løb. Det skete senest i 2016, hvor Magnussen og Garcia også vandt IMSA-løbet på Virginia International Raceway.

Sejren øger Jan Magnussen og Antonio Garcias forspring i GTLM-mesterskabet markant, og fra at have otte points forspring fører makkerparret nu med hele 16 point ned til de tætteste rivaler fra BMW. Chevrolet tilbageerobrede samtidig føringen i konstruktørmesterskabet.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussens danske kollega, Christina Nielsen, formåede også at bevare sin mesterskabsføring i Virginia, hvor hun sammen med sin italienske teamkammerat, Alessandro Balzan, sluttede på en fjerdeplads i GTD-klassen.

Næste opgave for Corvette Racing finder sted den 22.-24. september på Laguna Seca i Californien, mens Jan Magnussen stiller op til næstsidste afdeling af Danish Thundersport Championship på Rudskogen-banen i Norge den 9.-10. september.

JAN MAGNUSSEN RACING
MAGNUSSEN RACING EXPERIENCE


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Virginia International Raceway
  • 27/08/17 - Virginia International Raceway - SportsCar Championship
  •