Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen fører fortsat amerikansk sportsvognsmesterskab

SportsCar
Championship 

28/08/17 

Med kun to afdelinger tilbage af det amerikanske sportsvognsmesterskab IMSA, er det fortsat Christina Nielsen og holdkammerat Alessandro Balzan, der fører mesterskabet i GTD klassen. Tiende afdeling blev afviklet på Virginia International Raceway søndag aften dansk tid og her kørte makkerparret deres Ferrari 488 GT3 fra en startplacering som nummer ti frem til en slutplacering som nummer fire, lige bag deres værste konkurrent til mesterskabet, Jeroen Bleekemolen i Mercedes AMG GT3.
 

Bleekemolen danner normalt par med Ben Keating, men da Keating er indehaver af adskillelige autoforhandlere i Texas, i området hvor orkanen var på vej til, og hans kone også var hjemme i området, valgte han at forlade motorløbet efter fredagens træning og blev derfor erstattet af Trent Hindman, der fik debut i serien. Det var Christina Nielsen, der startede bag rattet i Scuderia Corsas Ferrari 488 GT3.


(Foto: Bob Chapman)

Fra tiende position klarede hun sig flot igennem en kaotisk første omgang og efter ti omgange havde hun avanceret fem pladser og lå på femtepladsen. Kort før hendes pitstop mistede hun dog en position, samtidig med at hun blev overhalet af Jan Magnussen, der kørte Corvette i GTLM klassen. Men Alessandro Balzan hentede to placeringer efter han havde overtaget bilen og de to sluttede på fjerdepladsen og mistede dermed kun to point til Bleekemolen.


(Foto: Bob Chapman)

”Det var ikke et topresultat, men det er godkendt” fortalte Christina Nielsen efter løbet. ”Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi mistede point til vores konkurrent, men vores plan var at slutte i top fem i de sidste tre løb, for så skal Mercedes slutte enten etter eller toer for at slå os i mesterskabet. Så i henhold til planen gik det faktisk rigtig godt i dag. Det var et interessant løb. VIR er en af de sværeste baner, en meget teknisk bane med meget lidt greb udenfor sporet. Som kører, kan man hurtigt miste en masse tid ved blot den mindste fejl og i top ti i feltet bliver der virkelig kørt hårdt, så vi forsøger at have øje på mesterskabet og køre stabilt og holde os uden for uheld”.

Jan Magnussen og hans spanske holdkammerat Antonio Garcia vandt GTLM klassen for Corvette Racing..

Næste løb afvikles på den populære Laguna Seca i Californien den 24. september.

Christina Nielsen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Alessandro Balzan
  • Christina Nielsen
  • Virginia Raceway
  • 27/08/17 - Virginia Raceway - SportsCar Championship
  •