Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Udfordrende Grand Prix Danmark for Jerkel Racing

Yokohama
1600 Challenge 

25/08/17 
Yokohama

Folketingspolitikeren fra Det Konservative Folkeparti, Brigitte Klintskov Jerkel, og hendes søn den regerende Danmarksmester i Danish Endurance Championship Kenneth Jerkel. Var i weekenden til start i Grand Prix Danmark på Jyllandsringen i 1600 Challenge klassen.
 

Sidste år var der ved flere af sæsonens løb i 1600 Challenge både deltagelse af Brigitte, og Kenneth. Det har lidt skabt en lille familie duel i klassen, mellem mor og søn. For Kenneths vedkommende var Grand Prix Danmark sæsonens første racerløb, hvilket betød at Kenneth skulle køre hele weekenden med 80 kilo strafvægt i bilen, da det var hans første løb i 2017 sæsonen i 1600 Challenge. For Brigittes vedkommende var Grand Prix Danmark, sæsonens tredje løbs weekend. Brigitte har tidligere på sæsonen også deltaget ved åbningsløbet på Jyllandsringen, samt tredje afdeling på Ring Djursland.


De to kørere i Team Jerkel
(Foto: JJ Media)

Fredag eftermiddag skulle den frie træning køres. Her lagde de to Jerkel Racing kører stille og roligt ud, og fik kørt en masse omgange. Det rakte til en 17. plads for Kenneth, og en 25. plads til Brigitte i det 28 bilers store felt. Træningen skal man nok ikke ligge så meget i, da det er svært at sige hvad de forskellige hold tester af. Lørdag formiddag var det tid til kvalifikationen, her stod Brigitte bland andet for dramatikken. Da hun på sin ude omgang fra pitten snurrede rundt, og røg i sandkassen på publikumslangsiden. Det betød desværre en tidlig exit for Brigitte som ikke fik sat nogen tid, og derfor skulle starte heat 1 fra 28. pladsen. For Kenneth gik det noget bedre, første halvdel af kvalifikationen låg Kenneth på 3. pladsen, men han kunne desværre ikke holde tempoet i anden halvdel da tempoet blev øget, så Kenneth sluttede på 20. pladsen.


(Foto: JJ Media)

Lørdag eftermiddag skulle heat 1 køres. Det blev bogstavelig talt en vanskelig omgang. Heat 1 startede i tørvejr på slicksdæk for alle 28 bilers vedkommende, men med 6-7 minutter tilbage af løbet åbnede himlen sig over Jyllandsringen, og regnen væltede ned over banen. Det betød at alle bilerne skulle danse rundt på slicksdæk, på den meget regnvåde Jyllandsring. Brigitte køre sig fra en 28. plads til en 19. plads, og Kenneth kørte sig fra en 20. plads til en 13. plads, hvor den sidste håndfuld biler først blev hentede til sidst da regnen kom. Regnvejret på slicksdæk viste sig at være lige Kenneths kop te. Han hentede den ene bil efter den anden, og da løbet var slut, var Kenneth også ærgerlig over løbet ikke var 30 minutter længere, da han så nok var kommet godt op i top 10 med den fart han havde på til sidst.


(Foto: JJ Media)

Søndag formiddag skulle weekendens sidste heat i 1600 Challenge køres. Vejret blev et gamble for alle teams, da regnvejret gennem hele dagen betød at halvdelen af feltet kørte ud på slicksdæk, mens den anden halvdel kørte ud på regnvejrs dæk. Brigitte og Kenneth valgte begge at køre ud på regn dæk. Brigitte fik desværre et problem med brændstof tilførslen da starten gik, så efter 100 meters racerløb var heat 2 slut for hende. Kenneth fik desværre en lidt dårlig start, og på vej ind i hesteskoen snurrede en anden deltager rundt, hvor Kenneth blev fanget af det, da Kenneth kom fri af uheldet, lå han næsten sidst. I sin jagt op gennem feltet blev Kenneth fanget bag kampen mellem August Hansen og Lukas Ravn Staub.


(Foto: JJ Media)

I et overhalings forsøg på August Hansen, på vej ind i hesteskoen blokerede bremserne i det våde spor, så Kenneth desværre ikke kunne nå at stoppe bilen så et sammenstød med Lukas Ravn Staub var desværre uundgåeligt. Heldigvis kunne begge biler køre videre fra sammenstødet, og kom begge i mål. Desværre havde Kenneth fået slået sit styretøj skævt, så jagten på flere placeringer var slut. Kort efter kom der regn igen ind over Jyllandsringen, og den sølvgrå Suzuki Swift med nummer 21 kom i mål på en 16. plads.


(Foto: JJ Media)

Det har været en udfordrende, sjov, spændene men også en lang weekend for Jerkel Racing og de to racerbiler. Teamet vil gerne sende en stor tak til de to mekanikere Matias Brunbakke og Sebastian Lindhardt Gulmark for en fantastisk indsats. Samtidig vil teamet også gerne sende en stor tak til Jimmy Bob Søgaard Jensen for husly i hans telt gennem hele weekenden.


(Foto: JJ Media)

Kenneths Suzuki Swift er nu kørt ned til Sønderjylland, til Team Gånsager, som gør bilen klar til næste afdeling på Padborg Park om to uger, til Padborg Night Race. Hvor Kenneth både deltager i 1600 Challenge, og Danish Endurance Championship. Brigitte sidder på grund af valgkamp til kommunalvalget i Greve, desværre Padborg Night Race over, som køres den 2-3 september på Padborg Park.

Jerkel Racing
Frederikke Sevaldsen


Læs mere om:
  • Brigitte Klintskov Jerkel
  • Kenneth Jerkel
  • Jyllandsringen
  • 20/08/17 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: