Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Debutant i Yokohama 1600 Challenge slutter i top 10

Yokohama
1600 Challenge 

24/08/17 
Yokohama

En barnedrøm gik i weekenden i opfyldelse for Sebastian Hove. Da han var ca. 6 år gammel hørte vi ham første gang udtrykke ønske om en dag at køre race på Jyllandsringen.
Vi ankom til banen fredag ved middagstid, gjorde bilen klar til teknisk kontrol - og havde nær glemt at der var førermøde, heldigvis blev vi mindet om det og ankom lige til tiden.
 

Henrik og Sebastian har selv bygget bilen op fra bunden, så da den blev godkendt med det samme var stoltheden og glæden stor.
Langt om længe blev det tid til Sebastians første tur på banen, 20 min. træning og vi må da indrømme at vi begge (Henrik og jeg), stod med et stort smil på da vi sendte ham afsted.

Træningen gik fint, Sebastian blev på det sorte og fik det maksimale ud af træningen, og kom ind med en tid til en placering midt i feltet.

Lørdag morgen gik med at nusse lidt om bilen, og sidst på formiddagen blev det tid til at køre tidstagning, også her viste Sebastian at han sagtens kunne være med de garvede kørere, ud af de 28 til start kom han ind på en 17. plads med en forbedring af fredagens tid med mere end et sekund.

Lørdag eftermiddag skulle 1. Heat af DM 5 køres, Sebastian kom lidt skidt fra start, men inden længe fandt han farten og fik overhalet et par stykker, det så i første omgang ud til at blive et heat uden de store udfordringer, men et hurtigt skift i vejret ændrede alt, regnen væltede nu ned over banen og Sebastian fik sin ilddåb i regnvejr på slicks, hvilket han ikke tænkte meget over, han fortsatte med at overhale og han sluttede heatet på en flot 12. plads, som blev start positionen til søndagens heat.

Søndag ved middagstid skulle 2. heat af DM 5 køres og efter en del byger i løbet af formiddagen valgte vi at sætte regndæk på bilen, et lidt sikkert valg, da banen nok ville være fugtig, men solen begyndte at skinne netop som feltet skulle afsted, og over radioen meldte Sebastian ind at banen var helt tør, øv. Det endte dog med at vores valg var rigtigt, for regnen kom endnu engang ind over banen sidst i heatet, og her kørte Sebastian som om det var noget han havde prøvet mange gange før, han fik lavet nogle flotte overhalinger og sluttede super flot i top 10.

Sebastian har vist at han kan udnytte sit materiel til fulde og den super flotte præstation blev belønnet med to 2. pladser i Rookie mesterskabet.

Stor tak til Jens Jensen, Brian Jacobsen og alle kørerne i Yokohama 1600 Challenge feltet, for hjælp og vejledning i forbindelse med Sebastians debutløb.
Vi glæder os til Night Race på Padborg Park om 14. Dage

Janett Hove


Læs mere om:
  • Sebastian Hove
  • Jyllandsringen
  • 20/08/17 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: