Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Thundersport Championship

Læringsrig DTC-debut for Jacob Mathiassen

DTC 
24/08/17 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipMed et team på blot tre mand, ingen af dem med erfaring fra DTC, formåede Jacob Mathiassen alligevel at sætte sit præg på weekendens afdeling af DTC.
Det blev et krævende løb, hvor den unge nordjyde kørte om kap med den danske motorsportselite.
 

De 250 indbudte VIP-gæster fik sig en ordentlig oplevelse, da de kunne overvære Jacob Mathiassen bag rattet i sin Ford Mustang for første gang. Med et lunefuldt vejr, som skiftede fra tid til anden, var det svære baneforhold, der mødte den nordjyske racerkører.


(Foto: Denner Photo)

”I de to frie træninger kørte vi på nogle brugte dæk, som et andet hold havde kasseret. Af samme grund var det også svært at navigere efter hvilket setup, som passede vores bil bedst – og i sidste ende ramte vi også forkert” siger Jacob Mathiassen.

Kvalifikationen endte med en 16. plads ud af 24, men feltet var så tæt, at der blot var 0,7 sekund til en placering i top 4. Det var altså ikke en topplacering, der var udgangspunktet for Jacobs første heat, som skulle køres i regnvejr.


(Foto: Denner Photo)

Et første heat med tumult
Det blev til en hæsblæsende start for Jacob Mathiassen, som måtte se sig skubbet rundt i feltet. Regnen silede ned over FDM Jyllandsringen, og det var første gang for Jacobs vedkommende, at han sad bag Mustangen i regnvejr.

Det skulle dog vise sig at passe den 24-årige Hobrogenser godt, for han fik ædt sig vej op igennem feltet, og derfor kunne han slutte første heat på en 11. Plads. Banen var ikke nået at tørre til andet heat, og derfor skulle dette heat køres på regndæk.

”Jeg kom rigtigt godt fra start og placerede mig bag Jan Magnussen og Frederik Schandorff. Det gav et godt udbytte for mig, og jeg kunne slutte på en syvendeplads. Dét betød, at jeg skulle starte finaleheatet på en niendeplads” siger Jacob Mathiassen.


(Foto: Denner Photo)

Gode erfaringer fra landets bedste række
Da regnvejret var hørt op, kunne banen langsomt tørre. Jacob traf i sidste øjeblik en beslutning om at sætte slicksdæk på sin bil, og det betød, at han skulle starte finalen fra pitlane.

Halvdelen af feltet havde valgt samme løsning, og derfor startede de sammen med Jacob i pitlane – i modsætning til den halvdel som startede på griden. Uheldet ramte Jacob i finaleheatet, da han lavede uønsket kontakt med en modkører, og derved slog sit styretøj skævt. Det var også derfor, at han ikke var med i kampen om de gode pladser.

”Super ærgerligt finaleheat, men helt sikkert en lærerig weekend, hvor jeg fik prøvet kræfter med den mest prestigefyldte serie i Danmark. DM-finalen køres i weekenden 30. September – 1. Oktober, og jeg skal nok finde den fornødne fart i bilen” siger Jacob Mathiassen.


(Foto: Denner Photo)

Jacob skal dog, inden DM-finalen, slå et smut forbi Donnington Park i England, hvor han skal teste i næste uge med henblik på sidste afdeling af British GT, som køres d. 23.-24. September.

www.jacobmathiassen.dk
Lasse Bjerrum


Læs mere om:
  • Jacob Mathiassen
  • Jyllandsringen
  • 20/08/17 - Jyllandsringen - DTC
  •      ASETEK SIMSPORTS