Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Stjernekører begejstret for superracer

Supertourisme 
21/08/17 

Er det ikke, jeg skulle tage meget fejl, hvis det ikke er..?
På venstre dør stod der M. Nykjær. På højre dør M. Vedel. Før Night Race har de to kørere byttet bil. Men det var nu hverken Michel Nykjær eller Martin Vedel, der sad i bilen med nr. 17. I stedet var det én af de helt store i dansk motorsport, den spinkle Nicolas Kiesa, der havde hænderne på rattet.
 

Faktisk har han flyttet sin karriere fra banerne og ind i et tv-studie, hvor han nu er en populær Formel 1-ekspert. Og han ved, hvad han taler om. Nicolas Kiesa er én af de meget, meget få danskere, der selv har kørt Formel 1. I 2003 fik Kiesa fem løb i det lille Minardi-team, og det lykkedes faktisk at køre bilen frem til en 11. plads i USA.

Nicolas Kiesa har stiftet bekendtskab med supertourisme-raceren på bybanen i København, hvor han har været med til at køre penge ind til børn på Rigshospitalet. Men i denne uge har han været på Padborg Park, hvor han virkelig var ude at teste både sine egne evner som kører og bilen.

Og en svedende Nicolas Kiesa var begejstret som superraceren.
- Det er noget af det sjoveste, jeg har kørt.

Han sammenligne supertourisme-klassen i Danmark med DTM i Tyskland, hvor Nicolas Kiesa har kørt i en Audi.

- Selvfølgelig er der tale om en lillebror, men det, at det også er en lettere bil, betyder, at det også er meget op til køreren. Mulighederne er store, og supertourisme-bilen inviterer til at køre noget fedt race.

Selv om Nicolas Kiesa kørte rundt på nogle gamle dæk, så viste han alligevel, at han på ingen måde har glemt selv at kunne køre hurtigt. Han udelukker da heller ikke, at det kan blive til et overraskende comeback på de danske baner.

- Jeg kunne faktisk godt tænke mig at køre den bil.

I første omgang vil Nicolas Kiesa dog koncentrere sig om sin rolle som Formel 1-ekspert i tv. Han ved også godt, at han skal passe godt på sit navn.

- Hvis jeg igen skal være med som kører, så skal det være 100 procent.

Danish Supertourisme


Læs mere om:
  • Nicolas Kiesa
  •