Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

F4 NEZ

Christian Lundgaard vinder internationalt FIA Formel 4 mesterskab og kæmpe pengepræmie

F4 NEZ 
21/08/17 

Christian Lundgaard vandt søndag FIA mesterskabet SMP Formula 4 NEZ. Til trods for, at der stadig resterer en afdeling af mesterskabet, så kunne Christian med to sejre ved weekendens løb i Moskva allerede fejres som mester. Og dette til trods for, at han ved weekendens sidste løb missede en sikker sejr, da han fejlagtigt troede en straf var tildelt ham og derfor kørte en tur gennem pitten.
 


(Foto: Lundgaard Racing)

Med sejren følger en præmie på kr. 2.250.000 som Christians far Henrik Lundgaard allerede har planer med. ”Det er helt klart, at de penge skal investeres i Christians fortsatte karriere. Sammen med Renault Sport Academy vil vi nu sætte os ned og se på, hvad der vil være den rigtige klasse for Christian at køre næste år” fortæller den tidligere europamester i rally fra Tyskland, hvor han var på arbejde i forbindelse verdensmesterskabet i rally.


(Foto: SMP F4 NEZ)

Til trods for, at det er Christian Lundgaards første sæson i racerbiler, han er netop fyldt 16 år, så var han allerede inden sæsonstart blevet tilknyttet Renaults Formel 1 team via Renault Sport Academy. Med denne aftale var der naturligvis store forventninger til Christians præstationer, men med et mesterskab kørt i hus allerede nu og med ni sejre i atten løb, har Christian vist, at han er på rette vej mod sit ultimative mål Formel 1.


(Foto: SMP F4 NEZ)

”Det er fantastisk allerede nu, at kunne kalde sig mester” fortæller Christian fra Moskva. ”Selvom jeg er skuffet over, ikke at vinde sidste løb. Det ville have været den perfekte weekend ved, at jeg så havde været hurtigst i alle træninger, tog tre pole positions, tre hurtigste omgange i løb og tre sejre. Men den sidste sejr glippede desværre. Nummer 55 havde fået en straf, men da jeg kører forbi forveksler jeg skiltet med mit nummer 5 og kører ind og tager straffen. Men det er trods alt vigtigst, at det ikke fik betydning for mesterskabet. Men lige nu er jeg bare super glad og har svært ved at finde ord for, hvor meget det betyder for mig. Jeg ahr arbejdet for hele tiden at lære og blive bedre og har haft mesterskabet som mit mål, så det er selvfølgelig en super følelse, at det allerede er lykkedes”.

På Jyllandsringen fejrede storebror Daniel Lundgaard mere succes for Lundgaard familien. Med to sejre og en andenplads udbyggede han føringen om Danmarksmesterskabet i Formel 4 Renault.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Daniel Lundgaard
  • Moscow Raceway
  • 20/08/17 - Moscow Raceway - F4 NEZ
  •      ASETEK SIMSPORTS