Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

24H Portimão VORTEX 1.0 GT3

24H Series 
19/08/17 

Så er vi ved at være ved det sidste tællende løb i GT-klassen i 24H SERIES som arrangeres af den Hollandske løbsarrangør CREVENTIC. Løbet køres denne gang i Portimão/Portugal den 24 – 27. august 2017
 

Martin og Nanna Gøtsche er denne gang rykket over i VORTEX SAS egen producerede racer, VORTEX 1.0 som er en GT3 racer bygget over en rørramme og med en Chevrolet 6.200 ccm med omkring de 600 Hk. Raceren er noget hurtigere en den GC10V8 racer som Martin og Nanna har kørt i tidligere i år. Desværre blev GC10’eren totalskadet ved 12 timers løbet i Imola.

Martin og Nanna skal køre sammen med Lionel Amrouche, Cyril Calmon og deres teknikker Olivier Gomez.

Team VORTEX SAS stiller op med denne ene racer i Portimão, i den største klasse A6, og holdet af kørere er en yderst kvalificeret sammensætning, med de to Franske kørere som har kørt i raceren tidligere. Olivier Gomez er sammen med sin bror Arnaud Gomez, mændene bag konstruktionen af raceren, og Olivier er både en ekstrem god kører og en tekniker som bare har styr på opsætningen af raceren.

Til løbet skal teamet kæmpe med andre ekstremt hurtige racere; Mercedes AMG, Ferrari 488, Porsche 991, Lamborghini Huracán, Renault RS01 FGT3 og Audi R8 LMS, alle sammen GT3 racere.

I løbet køres der i flere forskellige klasser, hvor GT3 racerne er i den hurtige ende og herefter kommer der SP2 klassen, SP3-GT4 klassen og TCR-klassen.

Danske kørere i løbet: Ud over Nanna og Martin, så stiller Kim Holmgaard og Michael Carlsen op i TCR-klassen i en af Team Altrans Peugeot 308 racere.

Martin Gøtsche har kørt i 24H serien siden 2011 hvor han startede med sit første løb på 2. pladsen på Hungaroring, siden da har Martin primært kørt i udlandet hos forskellige teams fra bl.a. Danmark, Tyskland, Schweitz, England og Frankrig. I år skrev Martin kontrakt med den Franske racerbilfabrikant VORTEX SAS som han har kørt hos hele 2017. Inden Martin valgte at koncentrere sig om udlandet, deltog han både i Danish Endurance Championship (DEC) samt DS3-cuppen, hvor han fik adskillelige podieplaceringer. Martin har kørt 21 større løb i 24H serien. Martin har ligeledes en fortid fra gokart hvor han startede tilbage i 1999.

Nanna Gøtsche startede i 24H serien tilbage i 2014 hvor hendes første udenlandske løb blev kørt på Zandford, efterfølgende har hun deltaget i 14 større løb i 24H serien hvor hun har kørt hos teams fra Danmark, Tyskland, England og Frankrig. Inden Nanna valgte at køre i udlandet, deltog hun både lidt i Clio-Cuppen, og i Danish Endurance Championship (DEC) hvor hun lige som sin bror har været på podiet flere gange. Nanna skrev kontrakt med den Franske racerbilsfabrikant VORTEX SAS i starten af 2017 og har ligeledes kørt der hele året. Nanna har også en baggrund fra gokartsporten hvor hun startede tilbage i 2002.

Du kan følge de 4 danske kørere på www.24Hseries.com, på Facebook og selvfølgelig også på Motorsporten.dk.

TecKart Racing
Steen Gøtsche


Læs mere om:
  • Martin Gøtsche
  • Nanna Gøtsche
  • Portimão
  • 27/08/17 - Portimão - 24H Series
  •