Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

DS3 Cuppen vender tilbage til Danmark

Citroen DS3 Cup 
16/08/17 

Sommerferien er for alvor slut i DS3 Cuppen. For tre uger siden gæstede serien den svenske Race Week på Kinnekulle, og nu er det tid til sæsonens største løb - Grand Prix Danmark på Jyllandsringen.
 

Det sker med en mesterskabsstilling, hvor alt fortsat er åbent. I Sverige sejrede Jonas Lynge og Filip Sandström, der aktuelt indtager 2. og 3. pladsen i den samlede stilling. I virkeligheden rykkede de to spændende løb på Kinnekulle ikke nævneværdigt ved tabellen, for med to andenpladser holdt den mesterskabsførende Morten Jespersen føringen.


Trængsel i 1. sving på Kinnekulle
(Foto: Racefoto.se)

Det nordiske mesterskab skal afgøres
Umiddelbart bag de tre førende er kampen fortsat tæt. Mads Frederiksen er aktuelt nummer fire i den samlede stilling, og scorede med en fjerdeplads på Kinnekulle sit hidtil bedste løbsresultat i sæsonen. Han følges af Kenn Bach på den samlede femteplads. Bach fører i øvrigt også Petronas Cup for kørere over 40 år. Jørgen Worthmann stod over løbet i Sverige, men har fortsat sjettepladsen samlet - og sønderjyden plejer at gøre en god figur på Jyllandsringen, så der kan ske meget endnu.

Som noget nyt kører DS3 Cup også et FIA North European Zone-mesterskab i år. Det afgøres over tre løbsweekender i Norge, Sverige og nu Danmark, hvor Grand Prix Danmark således er finalen. Her fører Jonas Lynge med en margin på bare to point ned til Morten Jespersen.

Udenlandske gæster
At DS3 Cuppen generelt har fået god opmærksomhed udenfor de danske grænser blev understreget af NEZ-mesterskabet og afdelingerne i Norge og Sverige. Men til Grand Prix Danmark får serien også besøg af i alt tre mærkeklubber. DS3 Klub Danmark får følgeskab af ligesindede fra England og Tyskland, som har valgt at tage den lange tur til Jyllandsringen. Ud over den danske klub kommer også syv DS3-ejere fra England og Tyskland og ser, hvad en af Skandinaviens stærkeste mærkeklasser har at byde på.


Ved Grand Prix Danmark kommer DS3 klubber fra Danmark, Tyskland og England på besøg. Her er et par af de britiske biler fra DS3 GB Owners Club.
(Foto: Martin Clews)

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 20/08/17 - Jyllandsringen - Citroen DS3 Cup
  •