Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Bil nyt

Produktionsklar dansk sportsvogn lanceres søndag

Bil nyt 
12/08/17 

Den endelige prototype af den danskproducerede Agile SCX sportsvogn præsenteres ved Munkebjerg Hillclimb
Chefingeniør og medejer Tim M. Hansen fra Agile Automotive ved Kolding kører søndag middag for første gang den endelige udgave sin sportsvogn Agile SCX ud på en dansk landevej - eller rettere den afspærrede bjergvej fra Vejle Fjord op til Munkebjerg Hotel syd for Vejle.
 

Det sker som en del af Munkebjerg Hillclimb.

Den nye danske sportsvogn er udviklet, designet og bygget af Agile Automotive og House of Composites i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet samt Syddansk Universitet med hovedafdeling i Odense. Alt udviklingsarbejdet har fundet sted i Danmark med overvejende brug af danske komponenter.


Agile SCX er en rent dansk produceret sportsvogn, der får verdenspremiere søndag middag ved Munkebjerg Hillclimb.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Vi har testet mere end 4.000 kilometer på vej, men det er først nu, vi har den rigtige motor i bilen, og jeg glæder mig meget til at give Agile SCX premiere ved Munkebjerg Hillclimb, for det er den endelige og produktionsklare prototype, vi for første gang kan vise frem," siger Tim. M. Hansen, der tilføjer, at den endelige motor først kom i bilen for et par dage siden.

House of Composites producerer blandt andet dele af kulfiberkomposit til Formel 1- og Le Mans-racere. Agile SCX har derfor chassis og karosseri i kulfiber og vejer kun 600 kilo. I sin endelige udgave drives den frem af en firecylindret, 1,6 liters Ford EcoBoost-motor med 225 HK. Motoren er placeret lige foran bagakslen, og bilen har sekstrins gearkasse og baghjulstræk.


Agile SCX drives af en firecylindret, 1,6 liters Ford EcoBoost-motor med 225 HK. Acceleration 0-100 km/t klares på 4 sekunder, og topfarten er 235 km/t
(Foto: Michael Eisenberg)

Acceleration 0-100 km/t klares på 4 sekunder, og topfarten er 235 km/t.

Tim M. Hansen vil køre Agile SCX op ad bjergvejen ved Munkebjerg kl. ca. 13.30 og ca. 15. Der er tale om en installationstest, og det vil således ikke være kørsel på tid. Agile SCX vil kunne ses på de danske landeveje til efteråret til en pris af 500.000 kroner. Det er dog uden moms og registreringsafgift.

Selve hastighedskørslen på Munkebjerg leveres af de 107 deltagere i racet i form af klassiske biler fra 1929 til 1990, hvor man kører fem gange op af bjerget i kamp med uret.

Man kan se biler hele søndagen fra kl. 9-17 ved starten på Ibæk strandvej og målet ved Munkebjerg Hotel.


Michael Eisenberg