Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Bil nyt

Fords første varebil fylder 100 år!

Bil nyt 
12/08/17 

For 100 år siden introducerede Ford den første varebil. Ford Model TT blev bygget med udgangspunkt i den ikoniske Model T, og er forfader til nutidens moderne varebiler, heriblandt Ford Transit.
 


Model TT Truck 1917
(Foto: Ford)

Model TT var den allerførste model Ford byggede som varebil. Den var både længere og stærkere end Model T, og havde - ud over gods - også plads til chauffør og én passager.

Motoren blev startet ved hjælp af et drejehåndtag ude foran på varebilen. Standarddækkene var af massiv gummi, men der kunne dog tilvælges luftdæk, hvis man ønskede den bedste komfort og mest behagelige køretur.


Model TT Truck 1917 på arbejde
(Foto: Ford)

Transit - det bedst sælgende varebilsmærke i Europa.
I dag er Ford Transit det mest solgte varebilsmærke i Europa. Ford tilbyder en omfattende portefølje af varebiler der inkluderer både Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier, Galaxy varebil og pickupen Ranger.


Transit Connect
(Foto: Ford)

- Det er fascinerende at selv om nutidens varebiler på mange måder har udviklet sig med flere lysår siden Model TT, løser varebilerne i princippet præcis den samme opgave som de har gjort de sidste 100 år, nemlig at levere en fleksibel løsning for fragt på gader og stræder, siger chefen for varebiler i Ford Europa, Hans Schep.

Ford Motor Company