Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Jan Jønck øverst på podiet i Britisk GT Mesterskab

British GT
Championship 

09/08/17 

Søndag vandt Jan Jønck sin første sejr i hans rookie sæson i det stærke Britiske GT Mesterskab.
Sammen med hans teamkammerat Will Phillips kunne Jan nyde champagne regnen øverst på podiet efter et utroligt spændende racerløb i deres Aston Martin Vantage GT4 racer for Macmillan Aston Martin teamet.
 

I tidtagningen, som startede under en stor regnbyge, valgte Macmillan Aston Martin Racing teamet at gå den sikre vej med regndæk. Men desværre gjorde en ekstremt hurtigtørrende bane, at Aston Martin nr. 42 skulle starte 11’er efter ellers at have været stabilt i top 5 i de frie træninger.


(Foto: Jørn Dalgaard Larsen)

Jans teamkammerat startede i bilen og fik i løbet af hans stint kørt bilen op i den ende af feltet, hvor den hørte til. Efter pitstop og køreskift havde Will og Jan hentet yderligere placeringer. Jan kom ud af pitten på andenpladsen og satte straks jagten ind på den førende McLaren, der havde pittet tre omgange tidligere.

Omgang efter omgang, halede Jan ind på den førende GT4 McLaren, og lukkede hullet igen og igen efter de blev skilt ad af de hurtigere GT3 biler. Med 15 minutter tilbage af det 2 timer lange løb skabte Jan endelig en mulighed for en overhaling. Efter at have presset den førende nr. 100 McLaren til at køre en defensiv linje i sving 1, Paddock Hill, brugte Jan sin udgangshastighed til at lave et angreb med en sen nedbremsning inden om den førende McLaren.


(Foto: Jørn Dalgaard Larsen)

Med to hjul på græsset, kørte Jan inden om sin rival og fik endelig føringen efter den langvarende og spændende kamp. Jan trak fra og lod den overhalede McLaren kæmpe med de bagved liggende konkurrenter. Det lykkedes Jan, at bringe Aston Martin nr. 42 først over målstregen og tage hans, og teamets første sejr i British GT.


(Foto: Jørn Dalgaard Larsen)

”Will og jeg var noget skuffede efter tidstagningen, men vi vidste, at hvis vi var tålmodige ville løbet komme til os”, sagde Jan efter sejren. ”Da jeg så Will skære sig igennem AM feltet fik jeg hurtigt følelsen af, at det her godt kunne gå hen og blive til et godt resultat. Da jeg endelig kom ud efter pitstoppet på en andenplads, og med den førende bil inden for rækkevidde, vidste jeg, at vi havde en chance for sejr. Jeg vidste jeg var hurtigere, men de hurtigt kørende GT3 biler blev ved med at skille os ad. Efter gang på gang at have lukket hullet, så jeg min chance. Jeg pressede ham til at bremse lidt for sent i sving 1 og brugte mit momentum til at lave en sen indbremsning i hårnålen sving to, Druids. Der var kun lige akkurat plads nok til, at jeg kunne overhale ham indenom. Hurtigt efter fik jeg lavet en 3-sekunders føring til de jagtende som jeg holdt helt til slut. Det er sådan nogle dage her man lever for som racerkører… Jeg er helt tom for ord. Helt ubeskriveligt… efter den tidstagning vi havde i går, sluttede vi med et fantastisk resultat for mig og teamet!”


(Foto: Jørn Dalgaard Larsen)

Til dem der ikke fik set løbet live, så kan det streames fra YouTube.com her

Jan Jønck

Jørn Dalgård Larsen


Læs mere om:
  • Jan Jønck
  •      ASETEK SIMSPORTS