Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

YTCC starter efteråret i Norge

Youngtimer 
09/08/17 

Youngtimer Touring Car Challenge er nu klar til at starte deres efterårssæson.
Efter 4 weekender i det danske, drager 23 YTCC racere, fordelt på de 3 divisioner, denne weekend til norske Rudskogen.
 

Den 4. tællende afdeling af dette års mesterskab bliver med lidt færre deltagere end normaltvis, men det er også lidt af en rejse for klassens deltagere. Banen ligger ca. 100 sydøst for Oslo, ikke så langt fra den svenske grænse.

I Division 1 fører Sebastian Petersen i Toyota Supra foran Mick Søgaard i BMW E36 M3 og Dan Pedersen i Volvo S60. Søgaard er dog ikke til start denne weekend, og bruger derfor smid-væk muligheden i reglementet, hvor man skal smide pointene fra 3 heats væk, inden at sæsonens mester skal kåres.

Det samme gør den mesterskabsførende samt nummer tre i Division 3, Michael Nymark i BMW E30 og Peder Skipper i BMW 318 is. Men nummer 2 i mesterskabet, Ole Knudsen, stiller op til weekendens løb – og det endda i en helt ny bil i YTCC sammenhæng. Ole har nemlig fået støvet sin Peugeot 307 af, som han tidligere har deltaget med i den svenske ERC langdistance serie, og nu vil han så prøve den af i YTCC.


YTCC leverer et flot, broget felt af mange forskellige mærker og bilmodeller
(Foto: JJ Media)

Division 2 er fuldtallig hvad angår den aktuelle top 3. Steffen Alsing Jørgensen i VW Polo GTI fører foran Martin Sørensen i BMW 325ti E46 Compact og Kurt Poulsen, der startede sæsonen i en Peugeot 306 GTI men nu også kører VW Polo GTI.

Hele ud af de 23 deltagere, er der hele 10 forskellige bilmærker. Så rygtet omkring YTCC er en BMW cup holder slet ikke længere. Der er masser af forskellige mærker på banen.

Udover YTCC er der en masse andre klasser på banen, med både historiske biler, men også nogle formelbiler og helt aktuelle GT3 og GT4 biler foruden formelbiler, er på banen denne weekend.

Som altid er der testmuligheder fredag eftermiddag i Norge, mens den officielle del af weekenden starter lørdag med kvalifikation og tre løb.

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):
Lørdag
11:15-11:35 Tidtagning
15.30 Heat 1 (9 omgange)

Søndag
13.30 Heat 2 (9 omgange)
16.30 Heat 3 (9 omgange)

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 13/08/17 - Rudskogen Motorsenter - Youngtimer
  •