Christina Nielsen fører amerikansk mesterskab med tre afdelinger tilbage

SportsCar
Championship

07/08/17

Med kun tre afdelinger tilbage, ser det lovende ud for Christina Nielsens chancer for, at forsvare sidste års mesterskab i det amerikanske sportsvognsmesterskab IMSA.

Sammen med holdkammerat Alessandro Balzan kørte de, sent søndag aften dansk tid, deres Ferrari 488 GT3 fra Scuderia Corsa til en femteplads i GTD klassen ved niende afdeling, der blev afviklet på Road America.

(Foto: Wes Duenkel)

Christina Nielsen startede fra ottende position i GTD klassen. Hun leverede endnu en gang et flot stint og da hun kørte i pit for at give bilen videre til Balzan i det 2 timer 40 minutter lange løb, var det i fjerde position. Men grundet nye restriktioner til Ferrarien, tager bezinpåfyldningen nu længere tid og Balzan faldt et par placeringer tilbage ved pitstoppet. Desværre kom også mesterskabskonkurrenterne fra Mercedes ud foran Ferrarien ved sidste pitstop, men Balzan hentede et par placeringer og sluttede kun 3/10 sekund fra Mercedesen, så pointtabet i toppen kun blev på 2 point, således at Nielsen og Balzan nu fører GTD klassen med 15 point. Løbet blevet vundet af BMW, der dermed tog sæsonens første sejr i den stærke klasse med 16 biler til start.

(Foto: Bob Chapman)

Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede på sjettepladsen i deres Corvette C7.R i GTLM klassen og bevarer fortsat deres føring i GTLM mesterskabet.

"Vi er lidt skuffede i dag" forklarede Christina Nielsen efter løbet. "Det er et luksusproblem, at være skuffet over en femteplads. Men vi er nok blevet lidt forvænt med alle vores podieplaceringer, men konkurrencen i klassen er meget tæt og det er konstant nye biler, der viser sig stærke. Det mest frustrerende er, at vi nu mister tid når vi skal fynde benzin på. Det tager længere tid med de nye restriktioner og der er Mercedes hurtigere, så vi mister tid i pitten hver gang. Det er ikke noget vi kan gøre noget ved, så det er frustrerende at miste tid på noget, man ikke selv kan forsøge at gøre bedre. Men vi går ind til de sidste tre runder med en solid føring og vi bliver ved med at være stærke og holde bilen på banen, hvor andre konkurrenter laver fejl og mister værdifulde point".

Næste løb for Christina Nielsen er den 27. august på Virginia International Raceway.