Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Nu er alle klar på Bellahøj Park

CHGP 
05/08/17 

CHGP- er du også klar til at deltage?
Det 17. CHGP blev skudt i gang fredag med det traditionelle pressemøde på Københavns Rådhus for særligt indbudte og samtidig tog mange andre del i festlighederne uden for på Rådhuspladsen.
 

I år deltog rigtig mange racerbiler, kørere, redningskøretøjer og officielle CHGP biler i kortegen fra Bellahøj Park til Rådhuspladsen. Heldigvis viste vejret sig fra sin positive side så de mange fremmødte publikummer og andre forbipasserende kunne nyde synet af fantastiske biler, få en snak med kørere fra ind og udland og sidst, men ikke mindst, få nogle fantastiske billeder med hjem fra nogle hyggelige timer foran Københavns Rådhus.

På kortegens vej fra og til Bellahøj Park var der også mange der nød synet af og vinkede til kortegen.

Pressemødet på Rådhuset blev åbnet af Claus Ebberfeld, som bød velkommen til alle fremmødte. Og der var også en tak til alle dem, der via deres entusiasme og passion for historiske biler, gør det muligt at afholde et så stort arrangement igen og igen.

Claus Ebberfeld fortalte også at historiske biler kan sammenlignes med H. C. Andersens eventyr. Lige som når man bevæger sig gennem eventyr kan man, når man ser på historiske biler, finde en prins, en heks, en tinsoldat og alle de andre figurer fra eventyrene. Enhver bil har sin egen dna både faktuelt og poetisk.


Claus Ebberfeld
(Foto: Motorsporten.dk)

Derefter gik mikrofonen videre til overborgmester Frank Jensen, der udtrykte sin glæde over at have CHGP i byen og at dette er en del af Københavns dna. At man kan nyde historiens vingesus i bilerne samtidig med glæden over bilernes hurtighed. Og som Frank Jensen konstaterede; en bil kan være en fryd for øjet, men det er først når dens motor tændes at den bliver et hele. Samtidig så Frank Jensen også frem mod 2018 og udsigten til at banen omkring Bellahøj Park bliver udvidet og kan byde nye og spændende motorløb velkommen.


Frank Jensen
(Foto: Motorsporten.dk)

Derefter var det C. C. Hansen, der bød velkommen til alle og udtrykte en særlig velkomst til Jacques Villeneuve. C. C. Hansen udtrykte også en særlig tak til overborgmester Frank Jensen for hans støtte til arrangementet - det er vitalt for at CHGP kan køres i København og samtidig også en tak til Jac Nellemann og hans store engagement. C. C. Hansen nævnte at familien Nellemann har været at finde inden for motorsporten i over 100 år.


CC Hansen
(Foto: Motorsporten.dk)

Til sidst kom Jac Nellemann til mikrofonen og talte om at CHGP til stadighed trækker flere og flere tilskuere til og at CHGP stadig vokser sig større, med det største antal kørere fra både indland og udland.


Jac Nellemann
(Foto: Motorsporten.dk)

Pressemødet sluttede med muligheden for at den fremmødte presse, kunne tage det officielle CHGP billede.

Efter pressemødet vendte kørerne tilbage til Rådhuspladsen og deres biler, som kort efter blev startet og turen gik tilbage mod Bellahøj Park. Her var der masser af aktivitet, både af ankommende teams, der skulle på plads og gøre klar til race, og de gæve banebyggere der klarede den sidste finish af banen.

Dagen på Bellahøj Park sluttede af med træning på banen for nogle af de klasser, der skal køre i weekenden.
Så nu er alt klar til de fem røde lamper slukkes og CHGP 2017 kan gå i gang. Det bliver en fantastisk race weekend på Bellahøj. God fornøjelse til alle og husk at passe på jer selv og hinanden.

Karin Bøgelund

Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 06/08/17 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •