Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen fortsætter mesterskabsjagt i USA

SportsCar
Championship 

03/08/17 

For tredje år i træk er Christina Nielsen med i kampen om at vinde det amerikanske sportsvognsmesterskab IMSA. I 2015 missede hun mesterskabet med sølle to point, men sidste år blev hun den første kvinde, der vandt det prestigefyldte mesterskab. I år er Christina, sammen med hendes italienske holdkammerat Alessandro Balzan, igen i føring i mesterskabet. I weekenden tages hul på den sidste tredjedel af serien. Det sker på den populære og udfordrende Road America, en af Christina Nielsens yndlingsbaner.
 

Nielsen og Balzan fører GTD mesterskabet i deres Ferrari 488 GT3 fra Scuderia Corsa med 17 point efter at have taget 6 podieplaceringer i sæsonens første otte løb. Men kampen i GTD klassen er blevet tæt og særligt de nye biler fra Acura (Honda) og Mercedes har vist sig at være hurtige. Men også Lexus begynder at vise fart. Og med sejr i sidste løb er også Porsche en udfordrer, så der er lagt op til endnu et spændende løb blandt de 16 biler i GTD klassen, der udgør den største klasse i det 35 biler store felt. Klassens popularitet og tætte mærkekamp understreges også af, at de seks første i mesterskabet repræsenterer seks forskellige bilmærker.

Jan Magnussen er også til start på Road America og ligesom Christina Nielsen fører han sin klasse GTLM, som han deltager i for Corvette Racing.

”Vi har selvfølgelig fokus rettet mod mesterskabet” fortæller Christina Nielsen. ”Vi håber, vi kan bygge videre på det moment vi har i øjeblikket og kan komme væk fra Road America med en endnu større føring i mesterskabet. Men alt kan ske i racing og konkurrencen er virkelig hård. Men jeg elsker at køre på Road America. Det er en rigtig ”old-school” racerbane med masser af udfordrende sving i høje hastigheder. Der er god plads til at køre ræs, så jeg ser virkelig frem til løbet”.

Løbet, der varer 2 timer 40 minutter, køres søndag aften kl. 20.35 dansk tid og kan følges med livestreaming på imsa.tv.

Mesterskabsstillingen

Nielsen og Balzan, Ferrari 488 GT3 #63 228 p.
Bleekemolen og Keating, Mercedes AMG GT3 #33 211 p.
Lally og Legge, Acura NSX GT3 #93 205 p.
Sellers og Snow, Lamborghini Huracan GT3 #48 197 p.
Davison og Aschenbach, Audi R8 GT3 #57 195 p.
Morad, Porsche 911 GT3 #28 192 p.

Christina Nielsen Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Road America
  • 06/08/17 - Road America - SportsCar Championship
  •