Citroën DS3 Cup

Pointrig Sverigestur for MF-Racing

02/08/17

Det blev til en pointrig Sverigestur for MF-Racing, da den 4. afdeling af Citroen DS3 Cup blev kørt på svenske Kinnekulle Ring. Banen ligger ca. 150 km nordøstlig for Göteborg, og var en helt ny udfordring for Mads Hedegaard Frederiksen og resten af teamet fra Skødstrup.
Teamet tog til Sverige på en 8. plads i mesterskabet, men der skulle ikke hentes mange point, før at der kunne stå top 5 ud for Mads’ navn.

Der var masser af køretid på banen, da weekenden allerede startede fredag. Der var der mulighed for to ekstra træninger, der blev draget god nytte af. Ved fredagens træning var der nogle småproblemer med turboslangen på bilen, men alligevel blev det til 19 omgange på den godt 2 kilometer lange bane.

De var dog løst, da weekendens officielle del startede lørdag formiddag. Den 19 årige racerkører fik virkelig vist flaget, da han kørte ind på en flot 4. plads i træningen.

(Foto: JJ Media)

Vejret skiftede dog en anelse til kvalifikationen, der blev kørt i støvregn. Alle kvalifikationstiderne blev kørt i starten af de 20 minutters kvalifikation. Det blev dog kun til små 10 minutters kvalifikation, da en konkurrent havde en afkørsel. Det lykkedes Mads Hedegaard Frederiksen at køre 6. hurtigste tid, hvilket var et godt udgangspunkt til løb 1.

Lørdag eftermiddag klokken 16.00 skulle heat 1 køres, og det blev på en nu regnvåd bane. Det gav masser af udfordringer for kørerne, som i nogle tilfælde skøjtede rundt. Mads valgte at køre sikkert, og holde sig ude af alt ballade, og det gav i den grad pote. Den sidste tredjedel af løbet blev kørt under Safety Car, da to konkurrenter var kørt af den regnvåde bane, og løbet blev aldrig frigivet igen. Heldigvis havde Mads med klog og sikker kørsel holdt sig på 6. pladsen, hvilket ville resultere i Pole Position til løb 2.

Der var dog en foranliggende konkurrent som blev udelukket fra løbet, og derved fik MF-Racing en helt gratis 5. plads, og endnu flere point på kontoen. Det betød dog også at 1. startposition til søndag blev vekslet til en toer – men stadig første starttække.

Søndag middag skulle weekendens andet løb køres. Da der som nævnt var blevet budt rundt på top 6, var der masser af kampe i feltet. Hurtigt kom han i front af feltet, men der var ekstremt hårdt pres på fra de bagvedkørende. Der blev kæmpet med næb og klør, og her måtte Mads desværre afgive førstepladsen.

I stedet blev det til en utrolig tæt kamp omkring 2. pladsen mellem Mads og 2 andre kørere. En fantastisk duel, der strakte sig over hovedparten af de 17 omgange i løbet. Desværre måtte Mads trække det korteste stå og slutte lige udenfor podiet.

Det helt positive fra weekenden var et kæmpe hop i mesterskabsstillingen. En god, pointrig weekend betød at Mads Hedegaard Frederiksen hoppede fra 8. pladsen, helt op til 4. pladsen i mesterskabet.

Den næste store opgave kommer om små 3 uger, når det traditionsrige Grand Prix Danmark køres på FDM Jyllandsringen. Det er første gang i sæsonen at Citroen DS3 Cup vender tilbage til samme bane, så forhåbentlig kan MF-Racing bruge nogle af de indsamlede erfaringer med bilen, og forbedre de to 5. pladser, der blev udbyttet på banen, ved Åbningsløbet i april måned.