Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Nyt team i historisk motorsport

CHGP 
31/07/17 

CHGPVed det kommende CHGP ser et nyt historisk team dagens lys.
Det drejer sig om BL Racing, der stiller op i en Volvo 240T i Gr. A trim.
Bilen er bygget som en komplet replica af den bil, der i 1985 vandt ETCC (European Touring Car Championship) med Gianfranco Brancatelli og Thomas Lindström bag rattet.
 

Bilen har været 12 år undervejs, dels på grund af, at teamet fra starten havde bestemt, at alle dele skulle være de originale – og de er ikke lette at finde, - og dels fordi, der lige kom nogle år, hvor en del af energien blev lagt i deltagelse i forskellige langdistanceløb.

Delene til Volvoen med Nr. 61 på døren er fundet over det meste af verden.

F.eks. blev K jetronic indsprøjtningsanlægget fundet i USA, og hele systemet af indsugningstragte til turboindsugningen (i original indpakning fra Volvo motorsport) blev fundet i Gøteborg, sammen med den helt rigtige Getrag gearkasse.

En masse dele har måttet specialfremstilles, da de simpelthen ikke findes mere, og at bilen nu er raceklar er som nævnt frugten af 12 års anstrengelser, hvoraf de seneste 2 år har budt på mange sene aftener i garagen i Ishøj.


Volvoen har forladt racergaragen for første gang i 12 år

Bilen køres af dens ejer Bjørn Larsen fra Greve, der har slået sine folder i dansk motorsport de sidste 40 år. Først som motocross kører på højt plan. Derefter som rallykører i en årrække, og siden 2005 som banekører i forskellige sammenhænge.

Her er det blevet til en lang række podieplaceringer i bl.a. DEC, kulminerende med det danske mesterskab i kl. 1 i 2009.

Derudover kan nævnes en 3. plads i Creventic seriens 12 timers race på Hungaroring, samt topplaceringer i den svenske ERcup.

Teamets øvrige medlemmer er Michael Steen, som også har været en del af dansk motorsport i mange år, dels som rallykører, mekaniker på forskellige dragster racere, og senest som mekaniker hos WW racing i den danske DEC serie, og endelig Ole Juhl, der startede i dansk race i 1970 ́erne, som en del af teamet bag den Volvocup racer, som hedengangne Harry Motor desværre aldrig kom til at køre pga. rygproblemer. Derudover har han været teamchef hos WW Racing i Saxo cup og DEC, mekaniker hos DK racing event ved 12 og 24 timers løb rundt i Europa, samt teamchef for CM carparts racing ved ERcup i Sverige.

Det er således ikke kun bilen, med også teamets medlemmer, der har et vist historisk skær over sig, og med alle disse års racer erfaring i bagagen, ved de godt, at selvom der er lagt mange tanker og timers diskussioner af detaljer i projektet, ja så kan mange ting gå galt når der virkelig bliver lukket op for gassen.

Derfor betragter BL Racing da også 2017 som et læreår, hvor man både skal lære bilen og disciplinen historisk motorsport at kende, men når det er sagt, bliver alle racerløb kørt ud fra devisen om: ”at det gælder ikke om at være med – det gælder om at vinde”.

At team BL Racing er kommet så langt skyldes som nævnt en masse hårdt arbejde, men der skal også lyde en stor tak til Bruno Hansen motorsport for gode råd og vejledning.

BL Racing


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 06/08/17 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS