Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Nedtælling til CHGP 2017

CHGP 
01/08/17 

CHGPNu er der mindre end en uge til det går løs på Bellahøj Park og det bliver som altid et brag af en Motorsports fest. Så for en kort stund, læg tanker og ønsker om F1 i København væk og mærk glæden over vi allerede har rigtig mange vildt lækre biler og kørere i gaderne på Bellahøj som en årlig tilbagevendende begivenhed.
 

For 17. gang slår Copenhagen Historic Grand Prix dørene op til årets event, hvor tilskuere i alle aldersklasser uanset køn kan være med og hygge sig. Har man hang til flotte og hurtige biler med stor wrrooom effekt og passionerede kørere fra nær og fjern, ja så er det på Bellahøj Park man skal tilbringe weekenden den 5. og 6. august 2017. Og nej, det er ikke høje gamle Ford T biler, der ikke kan køre stærkt eller lyder kedeligt, men derimod super seje biler, der virkelig kan flytte sig.


(Foto: Motorsporten.dk)

Der er op mod 120 deltagere i de fem forskellige historiske klasser med biler fra årene 1939 til 1986. Der er mange forskellige bilmærker og typer, men et er fælles - de bliver passet og plejet i alle ender og kanter - og det er sikkert, både biler og kørere præsterer alt hvad de har i sig frem mod det ternede flag. De historiske bilklasser kører to løb - et lørdag og et søndag.

I Legend car klassen er der tilmeldt over 30 deltagere. Legend cars ligner mest af alt amerikanske biler fra 1930'erne, men de er i 5/8 del størrelse. Kender du dem ikke bør du ikke snyde dig selv for underholdningsværdien af at se dem dyste i Legend Cup. Der køres to løb i denne klasse - et lørdag og et søndag.


(Foto: Motorsporten.dk)

Danish Thundersport Championship, i daglig tale DTC, er nye, flotte og rasende hurtige biler med super dedikerede kørere, der vil kæmpe til det sidste for at vinde 4. afdeling om DTC mesterskabet. Og netop dette løb kan øge spændingen om mesterskabet. De fem højest placerede kørere ligger rigtig tæt i point og da Jan Magnussen, der p.t. fører DTC rækken, er optaget af løb i USA, er det spændende at se hvordan stillingen ser ud efter 4. afdeling af DTC frem mod mesterskabet. DTC 4. afdeling afvikles med 1. løb lørdag og 2. løb samt finale løb søndag.


(Foto: Allan Nielsen - Motorsporten.dk)

Der plejer heller ikke være sparet på spændingen i Royal PRO/AM løbet, hvor en professionel og en amatør kører deler bil. Der er tilmeldt 15 biler og dermed 30 kørere, fra ind- og udland, og der er ikke sparet på stjernebesætningen af hverken de professionelle eller amatør kørere. Der bliver helt sikkert kamp lige til målstregen i denne underholdende klasse. Ingen nævnt og ingen glemt her, men kig på CHGP's hjemmeside og se hvem du kan glæde dig til at opleve i de 15 teams på banen ved Bellahøj Park i år. Royal PRO/AM afvikles med to løb, det første lørdag og det andet søndag.


(Foto: Motorsporten.dk)

Både lørdag og søndag er der MC opvisning hvor mere end 30 kørere deltager med deres flotte motorcykler af mange forskellige mærker - første opvisning er kl. 8.30 begge dage.
Efter de to hjulede har forladt banen lørdag tager de firehjulede over og kører tidtagning i alle otte klasser fra kl. 8.50 frem til GHGP's officielle åbning kl. 12.15. Inden eftermiddagens program byder på de første løb i samtlige klasser fra kl. 14.20, er der Race for Riget og Ferrari 70-års jubilæums opvisning.

Race for Riget er et fast, elsket og meget velbesøgt punkt på programmet ved CHGP, hvor man kan købe en plads i passagersædet i en af de mange fantastiske racerbiler med en chauffør ved rattet, der kan køre så godt og stærkt, at de fleste ser helt rundtossede og super begejstrede ud efter turen. Se listen over de passionerede kørere og deres racerbiler på CHGP's hjemmeside - turen er med garanti alle pengene værd!

Turene er inddelt i prisklasser alt efter kører og bil, men det mest fantastiske er, at alle stiler sig selv og bilen til rådighed kvit og frit og dermed går alle pengene ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.
Giv dig selv eller en, du holder af, en helt fantastisk og unik oplevelse og vær samtidig med til at støtte BørneUngeProjektet på Riget - du gør dig slet ingen forestilling om, hvor meget pengene betyder for børnene og de unge mennesker, i en for dem usædvanlig trist og svær tid.


(Foto: Motorsporten.dk)

Der skal lyde en stor tak til CHGP folkene, banebyggerne, redningsfolk og læge samt alle de frivillige, der er med til at dette arrangement overhovedet finder sted. Så hermed bare en opfordring til alle, der bare har en enkelt dråbe benzin i blodet , om at komme og være med til en fantastisk weekend på Bellahøj med et brag af et program i hele weekenden.

Kan du slet ikke vente helt til weekenden med at nyde synet af de fantastiske biler og entusiastiske kørere, eller kan du bare ikke få nok, så kan du allerede fredag den 4. august 2017 tage forskud på lidt af glæderne.
Der er nemlig mulighed for opvarmning til weekendens program, når CHGP som altid er værter ved pressemøde på Københavns Rådhus for indbudte, men andre interesserede bliver ikke snydt for at deltage i festlighederne på Rådhuspladsen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Kl. 12.00 starter en kortege af racerbiler og sportsvogne turen fra Bellahøj og kører mod Københavns Rådhus. Bilerne vil blive linet op på selve Rådhuspladsen fra omkring kl. 12.45 frem til kortegen kører tilbage mod Bellahøj Park ved 14.30 tiden.

Med de flotte biler parkeret her, er der mulighed for, at alle, der har lyst, kan komme helt tæt på og beundre bilerne og måske få en snak med nogle af kørerne, danske som internationale og amatører som professionelle - det plejer altid at være festligt og fornøjeligt.

Tom Kristensen, der har været ambassadør for CHGP siden 2007 vil være der og vi er så heldige at både Kevin Magnussen og Jacques Villeneuve også dukker op! De herrer behøver vist ingen yderligere præsentation!!!!


(Foto: Motorsporten.dk)

Når kortegen kommer tilbage til Bellahøj Park vil det syde af liv, gensynsglæde og aktivitet. I løbet af dagen ankommer rigtig mange teams med biler, kørere og familie, der glæder sig til, at få rigget til på pladsen, så de kan få en hyggelig aften. Måske skal der lige skrues det sidste på bilen, grillen findes frem til aftensmad eller der skal hygge sludres med de andre på pladsen.

Læg bare vejen forbi og nyd hvor det summer af biler og passionerede motorsports entusiaster, der glæder sig til en festlig weekend på Bellahøj. CHGP er Københavns eneste og bedste racerløb på en bybane, der er 2,6 kilometer lang med mange udfordrende sving, chikaner og en start/mål langside hvor bilerne virkelig kan vise deres kræfter og kørerne kan vise deres køreglæde og talent på en vanskelig bybane.


(Foto: Motorsporten.dk)

Og så er der vist bare tilbage at sige: Vi er sååå klar så sæt i gang CHGP 2017, gi' max gazz og meget gerne uden alt for meget safety car, store skrammer og gaffa tape, men mest af alt ingen kører skader - rigtig godt CHGP 2017 til alle og husk at passe på Jer selv og hinanden.

Karin Bøgelund

Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 06/08/17 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS