Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

En drengedrøm gik i opfyldelse, da Kenneth Madsen vandt KOMO Rallysprint 2017

Rally 
28/07/17 

Mange rallykørere har et specielt løb, som de har som mål at vinde, inden at de stopper deres aktive karriere. Dette mål gik i opfyldelse for den 28-årige Kenneth Madsen / Ruds Vedby, da han sammen med sin codriver, den 35-årige Mette Felthaus / Horsens, vandt det traditionsrige rallysprint i NCC Roads grusgraven, også kaldet Gammelrand. Det blev i den 32. udgave af løbet at Kenneth Madsen / Mette Felthaus kunne hyldes som de generelle vindere i deres lynhurtige Suzuki Swift Maxi 2000.
 

Det var meget emotionelt, da Kenneth kom tilbage til teamet efter sidste heat var kørt og der blev både uddelt krammere og High Fives.

Dette her var meget en meget speciel sejr, og hvorfor så dette?

’Jeg er barnefødt og jeg bor tæt herpå, og jeg har været her med sin far siden jeg var ganske lille, så at stå nu som den generelle vinder af lige netop det løb, som står mig ganske nær, det skal jeg nok lige have et par dage til at forstå virkeligheden af’, sagde en stolt og glad Kenneth Madsen.

Prøven er ganske speciel, da det foregår i et asfaltværk, og selvom prøven er den samme hvert år, så er der nuancer som gør den forskellig hvert år.

KM udtaler; ’Prøven er ikke bare en rallysprint prøve, den minder meget om en rigtig hastighedsprøve, og koncentrationen hele prøven rundt skal være i top - den mindste fejl, og du er ude. Den er bare så fed at køre!’.

Det var blevet tid til ’afgørelsens’ time - løbet skulle starte, og Kenneth var KLAR!

De gamle udtryk var klar, evnerne til et topresultat var der, men der er jo ingen garantier for et godt slutresultatet, og i Gammelrand er der ikke langt fra ”hero” til ”zero”. Sprintet er meget krævende, så man skal være der, når løbet skal afgøres og afsluttes!!

Prøven i Gammelrand er altid meget sandet i det første heat, altså hvor der ligger et fint lag sand ovenpå asfalten, så både speederpedalen og bremse-foden skal doseres helt rigtigt - for meget eller for lidt attack afsløres hurtigt på stopuret! Vejret var perfekt i år, og igen var det svenske Joachim Grahn i hans hurtige Ford Fiesta R5, som vel nok var favoritten til den generelle sejr. Derudover var Kenneths lillebror, Jacob Madsen i en hurtig Opel Adam R2 også blandt outsiderne til sejren. Der køres i alt 4 heat, hvor de tre er tællende (dog er det sidste heat altid tællende), så man må altså smide et af de tre første heat væk, og efter første kørte heat, da viste Kenneths ansigtsfolder at dette heat nok var det, der skulle kasseres, men man skal altid lige i gang, og finde rytmen på den specielle prøve.

Den hurtige Suzuki Swift Maxi 2000 kørte helt perfekt, men det var svært at overføre den megen effekt ned på både prøvens asfalt og grus sektioner, på den ’glatte’ sandede overflade, men prøven blev bedre heat for heat, og tiderne var ikke langt efter den hurtige firehjulstrukne turboladede Ford Fiesta R5.

Men de sidste års vindere af løbet, Joachim Grahn og hans codriver Rickard Nilsson bøvlede med trækaksler, så efter deres exit kunne Kenneth Madsen / Mette Felthaus træde op på podiets øverste trin, som Generalklassevindere af KOMO Rallysprint 2017. Det var en af de mange sejre som Kenneth Madsen altid vil huske tilbage på - en sejr han allerede drømte om som barn.

Allan POST


Læs mere om:
  • Kenneth Madsen
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: