Christina Nielsen udbygger føring i amerikansk sportsvognsmesterskab

SportsCar
Championship

23/07/17

Efter imponerende seks podieplaceringer i træk måtte Christina Nielsen og holdkammerat Alessandro Balzan tage til takke med en placering som nummer seks i deres Ferrari 488 GT3, da ottende afdeling af det amerikanske IMSA mesterskab blev afviklet sent lørdag aften dansk tid.

Løbet blev afviklet på den kun 2,4 kilometer lange Lime Rock, der er kendt for at være en bane, der er teknisk meget udfordrende og samtidig meget svær at overhale på. Efter løbet bar alle biler da også præg af den megen nærkontakt der havde været i feltet, hvor der til denne afdeling kun stillede biler fra GTLM og GTD klasserne til start.

(Foto: Wes Duenkel)

Efter problemer i kvalifikationen skulle Christina starte fra niende position i det 17 biler store GTD felt. Hun mistede en position i starten, men efter tålmodig kørsel og gode dueller fik hun avanceret og da hun omkring halvvejs i det 2 timer 40 minutter lange løb afleverede bilen til Balzan var det i sjette position. Balzan avancerede endnu en placering, men tæt mod slutningen af løbet, blev han blokeret af en bil, der skulle overhales med en omgang. Det udnyttede en konkurrent, der kom forbi Balzan og han kørte derfor Ferrarien over målstregen på en sjetteplads. Vigtigst var dog, at mesterskabskonkurrenterne fra Mercedes, Bleekemolen og Keating, der i starten af sæsonen vandt fire løb, endnu en gang havde et problemfyldt løb og sluttede som nummer 15. Dermed udbyggede Nielsen og Balzan føringen i GTD mesterskabet til 17 point.

Jan Magnussen sluttede på fjerdepladsen for Corvette Racing i GTLM klassen og fører fortsat GTLM mesterskabet sammen med Antonio Garcia.

”Jeg har lidt blandede følelser i dag” fortalte Christina Nielsen efter løbet. ”Jeg er glad for, at vi kørte et stærkt løb og udbyggede føringen i mesterskabet. Men med den bil vi har, så burde vi være sluttet længere oppe, men det er bare svært at overhale på den her bane og vi tager ikke chancer, da vi tænker på mesterskabet. Og så er jeg ærgerlig over, at vi mistede en position til sidst på grund af en konkurrent, der skulle overhales med en omgang. Men Scuderia Corsa gav os igen en fed bil og vi vil blive ved med, at knokle for at få en sejr hjem i de sidste fire afdelinger”.

Næste løb for Christina Nielsen er på Road America, hvor niende afdeling af IMSA mesterskabet afvikles den 3.-6. august.