Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen i pointjagt på Lime Rock

SportsCar
Championship 

21/07/17 

Jan Magnussen og Antonio Garcia skal lørdag aften dansk tid forsvare deres føring i IMSA-mesterskabet, når syvende afdeling af WeatherTech SportsCar Championship afvikles på Lime Rock Park i Connecticut.
 

Sidste år sikrede Corvette Racing sig teamets sejr nummer 100 på Lime Rock Park. Denne weekend vil Jan Magnussen og Antonio Garcia køre for endnu en triumf på den lille racerbane i staten Connecticut nord for New York – ikke mindst for at sikre deres føring i IMSA-mesterskabet.

– Vi går altid hundrede procent efter sejren, men som stillingen ser ud nu, kan vi ikke undgå at fokusere på mesterskabet. Kan vi ikke vinde, er det vigtigt at få så mange point med hjem som muligt. Forhåbentlig vil vi være hurtigere på Lime Rock, end vi har været i de seneste løb, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Det amerikanske motorsportsteam har en høj succesrate på Lime Rock. Hele fem gange ud af 10 mulige Corvette Racing vundet et ALMS- eller IMSA-løb på den karakteristiske bane. Jan Magnussen kan noteres for én af disse sejre og har i alt sikret teamet fem podieplaceringer på Lime Rock. Senest i 2016, hvor han sammen med Antonio Garcia sluttede på en andenplads efter teamkammeraterne Oliver Gavin og Tommy Milner.

Lime Rock ligger i idylliske omgivelser og er med sine blot 2,4 kilometer den suverænt korteste bane på IMSA-kalenderen. Banen byder på syv sving, og heraf kun ét venstresving. Da lørdagens løb kun involverer GT-biler og ingen prototyper, har Jan Magnussen og Antonio Garcia en sjælden mulighed for at tage løbets generelle sejr – akkurat som duoen gjorde på Virginia International Raceway i 2016.

Jan Magnussen: En bane, hvor alt kan ske

– Lime Rock er en bane, hvor alt kan ske. Banen er så kort, at selv små fejl ikke blot kan koste dig placeringer, men hele omgange. Samtidig føles dine stints længere, fordi du kører flere omgange. Alt, hvad du foretager dig, får større betydning. Din strategi skal være perfekt. Dine pitstop skal være perfekte. Din kørsel skal være perfekt. Hvis vi opfylder de tre krav, bør vi have en god chance for at kunne kæmpe med om sejren.

Også danske Christina Nielsen, som fører mesterskabet i GTD-klassen sammen med sin Ferrari-makker Alessandro Balzan, stiller til start på Lime Rock. Det to timer og 40 minutter lange løb afvikles lørdag aften dansk tid og kan livestreames på IMSA-seriens eget website, www.imsa.com.

Tidsplan – Lime Rock Park

Fredag 21. juli
Kl. 12.05 (18.05) – Træning #1 (60 min)
Kl. 14.25 (20.25) – Træning #2 (60 min)
Kl. 17.40 (23.40) – Kvalifikation (15 min)

Lørdag 22. juli
Kl. 9.35 (15.35) Warm Up (20 min)
Kl. 15.05 (21.05) – RACE (2 timer 40 min)

Jan Magnussen og Corvette Racing kan følges LIVE på Motors TV eller streames online via seriens eget website: www.imsa.com.

Jan Magnussen Racing
Magnussen Racing Experience


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Lime Rock
  • 22/07/17 - Lime Rock - SportsCar Championship
  •