Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

God Tysklandstur for Mathias Valentin

Yokohama
1600 Challenge 

20/07/17 
Yokohama

Det blev til en god Tysklandstur for Mathias Valentin, da den 4. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt.
Modsat de 3 første afdelinger, blev den 4. afdeling kørt udenfor landets grænser, nemlig på tyske Lausitzring, der ligger mellem Berlin og Dresden.
 

Det, kombineret med en løbsweekend der strakte sig over fredag og lørdag, gjorde at JN Motorsport var draget fra basen i Gørlev allerede torsdag morgen, for at være klar til weekendens strabadser.

Fredag morgen var der 4 mulige ekstra træninger, og teamet havde valgt at hoppe på en af dem, for lige at lære banen lidt bedre at kende, inden at det ville gå løs.

Træningen forløb fint, og den 17 årige racerkører vendte tilbage til pitgaragen med et stort smil på læben. Den godt 4,5 kilometer lange bane, med oplagte sving, gjorde at der virkelig kunne komme fart i den lille Suzuki Swift Sport med nummer 5 på siden. Svinghastighederne var også noget helt andet, end det som man er vant til fra Danmark.


(Foto: JJ Media)

Kort før fredag middag, skulle weekendens officielle træning køres, og her viste den unge kører virkelig sit talent. Han var hurtigst af alle, og slog bl.a. en erfaren kører i feltet, der har kørt på banen mange gange gennem årene.

Nu var spændingen så – kunne han gentage præstationen i fredagens kvalifikation?

Svaret kom prompte - ja det kunne han! Mathias forbedrede tiden med over et sekund i forhold til træningen, og snuppede Pole Position.

Dermed var der en god og afslappet stemning i teamet, forud for de 30 minutters løb.

Det blev en lidt kaotisk start, og derved tabte unge Valentin en enkelt placering ind i sving 1. Han hægtede sig hurtigt på og pressede den førende igennem de næste mange omgange.

Halvvejs i løbet skete der dog det som bare ikke må ske. Den grå og orange Suzuki Swift Sport gik i stå, og ikke kunne startes igen. Uanset hvad Mathias prøvede inde fra bilen, kunne han bare ikke få liv i bilen igen. En slukøret kører måtte derfor trækkes i pit, og fik ikke nogle point på kontoen i det løb.

Efter fejlsøgning af teamet, kunne de konstatere at der var en dårlig forbindelse i den elektriske hovedafbryder, der gjorde at bilen satte ud, og ikke kunne startes igen. En lille fejl, med store konsekvenser.


(Foto: JJ Media)

Lørdag var dog en ny dag, og en ny kvalifikation skulle køres. Det lykkedes den unge kører fra Gørlev at kappe yderligere tid af gårsdagens Pole Position, men konkurrenterne havde også fundet mere fart, så det blev til 4. startposition, men stadig et godt udgangspunkt.

Da starten gik, fik Mathias en rigtig fin start, hvor han kom helt op på 2. pladsen. Der var dog utrolig tæt kamp i midterfeltet, så han var nede og vendte på 5.pladsen. Han gav dog ikke op, og bed tænderne sammen og fik kæmpet sig flot tilbage til 4. pladsen igen.

Den placering kunne han holde helt i mål, og scorede derfor en masse gode point til det generelle DIF Danmarksmesterskab, hvor han nu er avanceret til 8. pladsen.


(Foto: JJ Media)

Men hvad der var endnu vigtigere, så forsvarede han føringen i Rookiemesterskabet, hvor han stadig har en fin føring.

Nu er der en måneds pause til det næste løb, som er Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen. Netop FDM Jyllandsringen har Mathias Valentin gode minde fra, da det var her at han tog sin første generelle sejr i Yokohama 1600 Challenge, allerede i debutweekenden. Kan han komme hjem fra Grand Prix’et den 18.-20. august med den store pokal? Det må tiden vise.

JN Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Mathias Valentin
  • Lausitzring
  • 15/07/17 - Lausitzring - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: