Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Omotorsport rykker tættere på toppen

Yokohama
1600 Challenge 

21/07/17 
Yokohama

Omotorsport rykker igen tættere på toppen af DIF Danmarksmesterskabet.
Ved den 4. afdeling af Yokohama 1600 Challenge genvandt Brian Johannesen nogle af de point, som han satte til i forhold til nærmeste konkurrent ved den 3. afdeling, for en måned siden.
 

Denne gang var der helt nye udfordringer for teamet fra Låsby, da hele feltet var draget ca. 750 kilomenter sydpå til den store, tyske racerbane, Lausitzring.

Banen er omkring dobbelt størrelse af de danske baner, og med langsider på optil 1 kilometer lange, skulle den lille Suzuki Swift Sport med nummer 66 i sideruden på helt nye opgaver.

Fredag formiddag startede teamet med en ekstra træning på 20 minutter. Det gav Brian mulighed for at lære banen lidt bedre at kende, inden weekenden startede for alvor.

Og heldigvis for det, for det viste sig at der var en mindre teknisk detalje på bilen der drillede, som mekanikerne så kunne fikse inden den første officielle træning startede kort før middag, fredag.


(Foto: JJ Media)

De 20 minutters træning forløb fint, og selv om det rakte til 6. bedste tid ud af alle, var Brian alligevel godt tilfreds, da han vidste at der var mere fart at hente i bilen.

Halvanden time senere skulle kvalifikationen til fredagens løb køres. Netop som Brian var ved at komme i gang med hans flyvende omgang, kom der rødt flag på banen, og han måtte køre i pit igen. Herefter var der blot 15 minutter tilbage af kvalifikationen – og med omgangstider på over 2 minutter, var det ikke meget til at få sat en tid.

Da banen bliver givet fri igen, bruge han lige et par omgange til at køre sig varm, inden at den bedste tid blev sat på 5. omgang. Det rakte til en startplacering som 4’er ud af de 15 biler, der var taget til Tyskland. Et rigtig godt udgangspunkt for løbet.

Alarmklokkerne ringede dog med det samme, da bilen kom tilbage i garagen. Lugten af kølervæske spredte sig i pitten, og mekanikerne skulle nu i gang med at lokalisere lækagen.

Hurtigt blev det konstateret at vandpumpen var en smule utæt, men med 30 minutters løb forude, kunne man ikke satse på at den ville holde. Derfor startede teamet straks udskiftningen af denne, og havde bilen klar i god tid inden det første løb.


(Foto: JJ Media)

Derfor var der rigtig god stemning i teamet, da den hvide og orange Suzuki Swift Sport trillede ud af pitgaragen og ud på startgridden.

Da de røde lamper går ud, bliver det en meget rodet start, og Brian kom ud af første sving helt nede på 7. pladsen. Men så var der jo ikke andet for en at kæmpe sig frem i feltet igen.

Placeringerne bølgende frem og tilbage i det tætte felt flere gange, og da det terne flag faldt, var det på en fin 5. plads, blot 0,283 sekund fra 4. pladsen, eller ikke meget mere end en billængde.

Herefter var der ro på resten af dagen, og køreren og mekanikerne fik lidt mere tid til at snakke med de medrejsende supportere omkring Omotorsport. Teamet var meget beæret over alle dem som tog den lange køretur til banen mellem Berlin og Dresden, og bakkede op om teamet. Det var virkelig noget der gav ekstra energi gennem hele weekenden. Det er fedt når både køreren og mekanikerne ved at der er maksimal opbakning på allernærmeste hold. Der skal lyde en stor tak til de medrejsende for godt humør og hyggeligt samvær gennem hele turen.


(Foto: JJ Media)

Til lørdagens kørsel skulle der køres en ny kvalifikation. Her blev det til 6. bedste tid, men tiden var forbedret med over et sekund i forhold til fredagens kørsel. Så der var virkelig fart over feltet.

Weekendens andet løb skulle køres lørdag middag. Modsat gårsdagens løb, blev det er forholdsvis udramatisk heat, hvor 6. pladsen blev forsvaret gennem hele heatet. Der blev dog lagt godt med pres på den forankørende, men der manglede lige de sidste 0,391 sekund til at gå forbi ham over målstregen.

En positiv afslutning på weekenden, hvor Brian Johannesen og Omotorsport stadig indtager 2. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, med kun 3 sølle point op til guldet. 3 point er forskellen mellem en løbssejr og en andenplads i heat. Og med 200 mulige point i spil endnu i mesterskabet, er absolut intet afgjort.

Det næste løb skal køres på hjemmebanen FDM Jyllandsringen, der ligger blot 15 minutter fra basen i Låsby. Her gælder det Grand Prix Danmark, som er det mest traditionsrige løb i dansk motorsport. Denne afvikles den 18.-20. august, og hele Omotorsport håber at mange vil komme forbi og bakke teamet op, når kampen om de vigtige point genoptages.

Omotorsport

JJ Media

JJ Media


Læs mere om:
  • Brian Johannesen
  • Lausitzring
  • 15/07/17 - Lausitzring - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: