Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Kan Christina Nielsen fortsætte succesen i USA?

SportsCar
Championship 

21/07/17 

Som forsvarende mester og førende i dette års amerikanske sportsvognsmesterskab IMSA, er alle øjne på Christina Nielsen og holdkammerat Alessandro Balzan når de lørdag stiller til start i deres Ferrari 488 GT3 på Lime Rock Park. Løbet, der er ottende afdeling af tolv, afvikles over 2 timer 40 minutter og der er lagt op til tæt og intens kamp.
 

Banen er med sine 2,4 km. den korteste i mesterskabet og kvalifikationen bliver yderst vigtig, da den korte bane er teknisk meget udfordrende og meget svær at overhale på.


(Foto: Ignite Media- Al M. Arena)

Modsat de øvrige løb er der denne gang ikke prototyper til start. Det har tidligere givet problemer, når de hurtigere biler skulle overhale GT bilerne på den snævre bane og sidste år blev Christina ramt i siden af en prototype og mistede en dør samt en masse tid i pitten til at få bilen repareret. Ialt 25 biler stiller til start. Heraf er de 17 biler fra GTD klassen, hvor Christina kører. Jan Magnussen stiller til start for Corvette Racing i GTLM klassen.

"Jeg kan godt lide Lime Rock" fortæller Christina Nielsen. "Den er meget kort, hvilket gør den mentalt meget udfordrende, da man når at køre mange omgange på et stint. Det er rigtig svært at overhale på banen og konkurrencen på banen plejer at være tæt, så det er vigtigt at få en god kvalifikation og være god i trafikken. Og så bliver det vigtigt at passe godt på dækkene, da der som regel er meget varmt. Sidste år var vi på vej mod en podieplacering da vi blev ramt, så vores bil passer godt til banen. Så jeg håber at vi kan udbygge vores føring i mesterskabet - gerne med sæsonens første sejr".


(Foto: Bob Chapman, Autosport Image)

Skulle Christina Nielsen og Alessandro Balzan slutte på podiet vil det blive deres syvende podieplacering i træk. Duoen fører mesterskabet med 203 point foran Bleekemolen/Keating i Mercedes AMG GT3 med 195 point.

Løbet livestreames på imsa.com lørdag aften kl. 21.05 dansk tid.

www.christinanielsenracing.com

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Lime Rock
  • 22/07/17 - Lime Rock - SportsCar Championship
  •