Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Pres på danske racerkørere efter kanonstart

ELMS 
20/07/17 

Anders Fjordbach og Dennis Andersen var den store overraskelse i de to første afdelinger i LMP2 i European Le Mans Series.
De debuterede i den højt profilerede prototypeklasse med en tredjeplads på Formel 1-banen, Silverstone, og successen blev fulgt op med endnu en tredjeplads på den endnu mere legendariske Monza-bane.
 

Det betyder, at de to High Class Racing-kørere ligger på tredjepladsen både i team- og kørermesterskabet.


(Foto: High Class Racing)

"Det er meget mere end vi havde forventet. Vi startede hele LMP2-projektet op fra scratch med ny bil, nye mekanikere og i nye lokaler på Circuit de Catalunya ved Barcelona i januar/februar," fortæller Anders Fjordbach.

Efter de to tredjepladser ved konkurrenterne nu hvad de er oppe imod, så Dennis Andersen forventer et hårdt løb på Red Bull Ring i den kommende weekend og i de efterfølgende på Le Castellet i Frankrig, Spa i Belgien og Portimao i Portugal.

Og på netop banen der, har de to danske racerkørere for nyligt testet to dage på.

"Vi har sammen med Dallaras ingeniører (dem der har bygget LMP2-raceren, red) arbejdet med optimering af raceren og har fundet nogle sekunder her og der, så vi føler os godt rustet til de kommende opgaver," fortæller Dennis Andersen.

Anders Fjordbach og Dennis Andersen har endvidere brugt noget af sommeren i Spanien på at styrke sammenholdet og med at arbejde deres fælles forståelse for fart.

"Jeg syntes vores tilgang til projektet har nået et højdepunkt, og jeg kan ikke ønske mig en bedre medkører end Dennis," siger Anders Fjordbach. Målsætningen på Red Bull Ring er et godt resultat, som Anders Fjordbach forsigtigt udtrykker det.

"Det er nemt at melde ud, at vi skal vinde eller på podiet, men det er ikke seriøst, for konkurrencen i LMP2-klassen er benhård, og det er helt sikkert, at dem vi kæmper imod også har forbedret deres biler hen over sommeren. Men vi vil kæmpe al det vi har lært, for at få en sejr med hjem," siger han.

Uden et stærkt mekanikerteam er vejen til succes lang, men High Class Racings crew er helt skarp efter den erfaring, de fik med bilen på Le Mans, hvor de arbejdede for det russiske SMP-team, der havde lejet det danske teams anden LMP2-racer.

Som de i øvrigt også stiller op i på Red Bull Ring i denne weekend.

Stillingen i ELMS LMP2 efter to afdelinger:
Kørere:
3. Anders Fjordbach og Dennis Andersen.

Teams:
1. G-Drive Racing, 43 p.
2. United Autosport, 33 p.
3. High Class Racing, 30 p.

High Class Racing
Steen Nielsen


Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Dennis Andersen
  • High Class Racing
  • Red Bull Ring
  • 23/07/17 - Red Bull Ring - ELMS
  •