Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton sejrer igen på hjemmebanen

Formel 1 
16/07/17 

Dobbeltsejr til Mercedes
Lewis Hamilton vandt på Silverstone foran holdkammeraten Valtteri Bottas og med Kimi Raikkonen på en tredieplads. Undervejs var der et par dueller der var værd at huske - og så var der en afslutning på løbet, der ikke var helt som de plejer at være. Det var også derfor Vettel kun blev nummer 7.
 

Det var uden tvivl Hamiltons dag - eller weekend. Fra overlegen pole, til god start, til sejr. Men dermed er der vel også sagt om Hamilton hvad der skal siges. Det var effektivt, udramatisk og ganske forudsigeligt. Hovedrollen i fortællingen om Silverstone 2017 tilfalder manden der endte på en 7. plads - Sebastian Vettel. Det er omkring ham de spændende centrerer sig.

Fra starten hvor Vettel var 3'er og hans opgave var ideelt set at komme foran Raikkonen. Men det skete ikke, mest fordi Raikkonen ikke bare lod det ske, men forsvarede sig. Samtidig skulle Vettel også forsvare sig mod Verstappen der også ville fremad. Og det kom han. Han prøvede endda også at angribe Raikkonen, men det var alligevel for meget. Så han måtte nøjes med at være 3'er efter Hamilton og Raikkonen.

Lidt drama var der længere nede i feltet, da Toro Rosso bilerne kæmpede mod hinanden, Kvjat røg lidt af, skyndte sig tilbage og bankede Sainz af banen. Ikke lige hans dag - eller Sainz'! Spanieren udgik på stedet og udløste en SC, mens Kvjat blev straffet.

Men det var kampen om 3. pladsen der var den spændende. Verstappen forsvarede sig, men Vettel var nok den hurtigste. Det gav en interessant duel, hvor begge biler på forskellige tidspunkter var ude over banen. Og det må man jo ikke, men man vurderede at der ikke var noget strafbart. Verstappen beholdt sin placering! Ferrari prøvede i stedet at gøre det med et pitstop. Det virkede - dog mest fordi Red Bull lavede en lille fejl, der kostede Verstappen et halvt sekund. Men det var nok til at Vettel var foran Verstappen.

Bagfra kom Bottas, der have haft fem strafplaceringer og nu var på vej op gennem feltet - på vej mod 2. pladsen. Han indhentede Vettel, der lå på 3. pladsen og gik til angreb. Endnu en gang fik vi en god duel og et par kørere, der gennem svingene gav alt. Vettel afviste, men Bottas havde meget friskere dæk og ved næste forsøg, var der intet at stille op for Vettel. Bottas kunne benytte sig af DRS og lave en simpel forbikørsel.

Løbet virkede nu mere eller mindre afgjort. Sikker sejr til Hamilton, en 2. plads til Raikkonen og en 3. plads til Bottas, foran Vettel. Men så brokkede Raikkonen sig over sit venstre fordæk - og det var ikke bare en mild utilfredshed. Dækket var ved at falde fra hinanden og Raikkonen måtte sig sig passeret af både Bottas og Vettel. Dermed var Ferraris tyske VM kandidat pludselig på podiet. Men ikke ret lang tid - for allerede omgangen efter skete det samme for ham, blot på højre forhjul. Ligesom Raikkonen måtte også Vettel en tur i pit og mistede dermed placeringer, for at ende som nr. 7 - hvilket egentlig må siges at være det heldigste udfald på en uheldig situation. Red Bull spillede sikkert og hentede Verstappen en tur i pit, så det ikke endte på samme måde for ham.

Resultatet blev altså at Hamilton vandt foran Bottas, Raikkonen kom tilbage på podiet, Verstapen blev nummer 4, foran Ricciardo der havde kørt fremragende op fra bagerste række. Endelig nåede Hülkenberg også forbi Vettel og scorede dermed en ganske fornem 6. plads. Efter Vettel finder vi de to Force India racere, med Ocon forrest. Felipe Massa tog det enlige point for en 10. plads.

Magnussen endte som nr. 12 - foran Grosjean - efter en noget træls weekend. Men danskeren kørte fornuftigt og lå i pointene indtil sit (ret sene) dækskifte. I VM stilligen fører Vettel med et enkelt point foran Hamilton, mens Bottas fra en tredieplads har 23 point op til Vettel. Så med lidt held og uheld jævnt fordelt, kan VM blive en trevejs kamp i stedet for en to-vejs. Man har jo lov at håbe...

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Silverstone
  • 16/07/17 - Silverstone - Formel 1 - FIA F1
  •