Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Trafik

Klip-klappere på stranden – ikke i bilen

Trafik 
15/07/17 

Kører du i bil med det rigtige fodtøj? Forskning viser, at klip-klappere er blandt det farligste fodtøj til køreturen. Mange danske bilister kører i disse uger på sommerferie – og der kan være en masse stress op til ferien, selv når det gælder valget af sko til køreturen. Mange sætter sig bag rattet med klip-klappere eller andre bløde sandaler. Men selvom skoene kan være behagelige, er de ikke det rette valg bag rattet.
 

Forskning viser, at klip-klappere er langt det farligste fodtøj, man kan have på bag rattet. Det skyldes at klip-klappere let kan glide af foden og sætte sig fast under pedalerne – eller hænge fast i pedalerne når man flytter foden. I for eksempel Storbritannien er klip-klappere skyld i mere end 1.4 millioner lige-ved-og-næsten-uheld og reelle sammenstød hvert år.


(Foto: Ford)

Til trods for at fodtøjet er skyld i så mange uheld, er der i mange lande ikke en direkte lovgivning, der forbyder klip-klappere – heller ikke i Danmark. Går turen mod Spanien eller Frankrig skal du især sørge for at pakke ordentligt fodtøj. I begge lande er det ulovligt at kører bil i klip-klappere og andet løstsiddende fodtøj. I Frankrig kan en overtrædelse udløse en bøde på €90 (670 DKK) – i Spanien ligger bøden på €200 (1500 DKK).

Og hvad er så den rigtige sko
FDM anbefaler, at man altid har fornuftigt fodtøj på når man kører bil.

”Sko med en sål, der ikke er for glat, f.eks. i gummi, og som sidder godt fast om foden, er bedst,” fortæller Søren W. Rasmussen fra FDM til tv2.dk. ”Men sålen skal heller ikke blive så kraftig, at man slet ikke kan mærke pedalerne”.*

Du kan stadig følge moden når du vælger sko til at køre bil. Løbesko der er populære både på den røde løber såvel som i dagligdagen, er et godt valg. Så kan du læne dig tilbage velvidende, at du kører bil med stil.

Så husk at klip-klappere er skønne på stranden, men farlige bag rattet! Sørg eventuelt for altid at have et par ekstra sko i bilen som du kan skifte til.

Ford Motor Company