Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel 4

Frederik Vesti sejrer på Oschersleben

ADAC Formel 4  
10/07/17 

Frederik Vesti efter stor sejr:
-Det var helt fantastisk

15-årige Frederik Vesti vandt søndag eftermiddag i den internationale tyske Formel 4 på Oschersleben i Tyskland sin største sejr som racerkører.
 

Efter et flot første løb, hvor han kørte sig fra nummer 15 til nummer ni, og dermed sikrede sig anden startplacering i tredje løb om søndagen i kraft af omvendt startrækkefølge, tog pokker ved skoleeleven fra Filskov, da det røde startlys slukkede og starten gik til duellen med mange af Europas allerbedste unge racerkørere. Frederik Vesti skød uimodståeligt frem og var efter få meters kørsel i front ved i det første sving at gå forbi den fem år ældre tysker Michael Waldherr på ydersiden og hurtigt opbyggede han et forspring på hele 3,5 sekunder.


(Foto: Vesti Motorsport)

Derfra cruisede han sikkert mod den store triumf. Men så skete det et uheld på banen, og der blev sendt safetycar ud for at holde styr på kørerne, til der var ryddet op.
Det udnyttede Michael Waldherr og kom op bag Vesti. Men selv om tyskeren fyldte godt i Vestis spejle, lod den unge dansker sig ikke ryste. Da løbet igen blev givet frit, fik Vesti atter rystet tyskeren af, og han kunne køre i mål med et forspring på 2,5 sekunder.

"Det var en fantastisk oplevelse at passere målstregen som vinder, og så i verdens skrappeste Formel 4-serie," lød det fra Vesti, da han med verdens største smil trådte ned fra sejrspodiet for at møde det store presseopbud.

Det er en god historie, når en knægt fra Danmark bliver den yngste kører nogensinde, der vinder et løb i den tyske Formel 4-serie. En rigtig god historie!

Også hos Frederik Vestis hollandske topteam, Van Ammersfoort, var glæden stor. Sejren kommer efter hårdt arbejde med fysisk og psykisk træning og ikke mindst masser af tests i simulator i hovedkvarteret uden for Amsterdam.

Frederiks far, den tidligere racerkører, Peter Vesti, havde også svært ved at få hænderne ned.

"Det var så fedt", jublede han.

Næste opgave for Frederik Vesti bliver i ADAC Formel 4 på Nürburgring og derefter går turen hjem til Danmark, hvor han på FDM Jyllandsringen skal ud i en ny duel med sin evige rival, Daniel Lundgaard, i Formel Renault 4 DK ved Danmarks Grand Prix.

Vesti Motorsport
Steen Nielsen


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Oschersleben
  • 09/07/17 - Oschersleben - ADAC Formel 4
  •