Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel 4

Nicklas holder stillingen trods defekt kobling

ADAC Formel 4  
10/07/17 

Det lykkedes for 20-årige Nicklas Nielsen at køre en 5. plads og værdifulde points hjem på en defekt kobling i lørdagens andet løb i det tyske F4 Grand Prix.
Det betyder, at han fortsat ligger på en samlet 4. plads og med de allerbedste placeringer inden for rækkevidde.
 


(Foto: Mette Høgh)

Nicklas Nielsen har efter en række gode løb både sidste år og i denne sæson haft Oschersleben ved Magdeburg som en af sine favoritbaner i det tyske ADAC Formel 4 Grand Prix. Men i denne weekend slap heldet op.

Det var som om, at man allerede under tidskørslerne fornemmede et skidt varsel, for det 20-årige danske stortalent måtte se sig hensat til en 7. position i lørdagens første løb. Ved årets første løb i netop Oschersleben var han ellers helt fremme ved ”startsnoren”.


(Foto: Mette Høgh)

- Da løbet blev sat i gang, havde jeg ingen kobling i bilen, og bilen gik i stå, når jeg satte den i første gear. Da jeg først var klar over, hvad der var galt, fandt jeg hurtigt en teknik til køre helt uden kobling, og det lykkedes at køre mig op fra en 23. plads til en 15. plads, fortæller Nicklas, der dog indrømmer, at han efter første løb var noget bekymret over starten på denne weekend.

Nicklas Nielsen kører i denne sæson for US Racing, der ejes af Ralf Schumacher og Gerhard Ungar, altså et team med masser af motorsportserfaring og med professionalisme helt ud i fingerspidserne.

Teknikerne kastede sig efter løbet da også omgående over Nicklas’ racer, men der var ikke tid til at udskifte koblingen forud for lørdagens 2. løb, hvor Nicklas startede i en 5 position.


(Foto: Mette Høgh)

- Det gik alligevel, og jeg holdt min 5. plads hele vejen hjem og høstede nogle værdifulde points, som betyder, at jeg bevarer min 4. plads i den samlede stilling og stadig har 1. pladsen inden for en realistisk rækkevidde, siger Nicklas Nielsen.

Lige som i Danmark køres der i det tyske ADAC F4 Grand Prix tre løb henover weekenden, og søndag måtte Nicklas helt ned i en startposition som nummer 15 som følge af lørdagens koblingsproblemer.

- Teknikerne havde udskiftet koblingen over night, og bilen kørte upåklageligt. Men med omkring 30 biler til start, er der trængsel på banen, og det lykkedes mig kun at mase mig frem til en 12. plads i dette løb. Mine forventninger var større, men efter omstændighederne er jeg tilfreds, siger Nicklas Nielsen.

US Racing


Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Oschersleben
  • 09/07/17 - Oschersleben - ADAC Formel 4
  •