Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

F4 NEZ

Dobbeltsejr til Christian Lundgaard i Estland

F4 NEZ 
02/07/17 

– Tæt på skræmmende ulykke i løb tre
Kun 15-årige Christian Lundgaard fortsætter sin imponerende sæson i SMP Formula 4 NEZ mesterskabet. Fjerde afdeling af mesterskabet blev afviklet på auto24ring i Parnu, Estland og her vandt den danske Renault Junior Academy kører lørdag to sejre ud af to mulige og udbyggede sin føring i mesterskabet.
 

Ved søndagens tredje og sidste løb, havde Christian Lundgaard taget Pole Position, men da starten gik stallede Christians Formel 4 racer og resten af det 19 biler store felt kom forbi i høj hastighed på højre og venstre side. Det var skræmmende sekunder, men desværre ikke uden uheld. To biler ramte på skift Christians højre baghjul og kørte galt og spærrede banen, så der kom rødt flag. Højre baghjul og hjulophæng var så beskadiget på Christians bil, at han heller ikke kunne fortsætte, men han slap trods alt nådigt fra en potentiel voldsom ulykke. Fra pitmuren kunne Christian se resten af løbet og konstatere, at ingen af mesterskabskonkurrenterne scorede nok point til at fratage ham føringen i mesterskabet.


Christian Lundgaard på sejrspodiet med tidligere rallyverdensmester Ari Vatanen (tre fra højre) og tidligere Formel 1 kører Mika Salo (to fra venstre).
(Foto: SMP F4 NEZ)

Ved lørdagens to løb havde Christian misset pole position til mesterskabskonkurrent Xavier Lloveras med henholdsvis 11/1000 sekund og 7/1000 sekund, men det tog ikke Christian lang tid at komme i føring. I første løb var han i føring inden den første halve omgang og udbyggede på tre omgange sin føring til næsten tre sekunder. I løb to forsvarede Lloveras sig endnu mere og det var først på anden omgang at Christian kom forbi med en imponerende overhaling, hvor han lå på ydersiden igennem to sving, inden føringen var hans. Ikke en gang en safetycar undervejs, hvor Christian mistede den føring han havde bygget op, kunne ryste ham og han kunne køre endnu en flot sejr i hus for MP Motorsport.


Christian Lundgaard på vej mod sejr i sin Formel 4 racer fra MP Motorsport.
(Foto: SMP F4 NEZ)

”Det var selvfølgelig ikke sådan, at jeg ønskede weekenden skulle slutte” sagde en skuffet Christian efter søndagens startuheld. ”Vi er her for at vinde og lørdag var helt perfekt. Da først jeg var kommet i front kunne jeg styre løbene. Søndag fik jeg en super omgang i kvalifikationen og fik pole position og havde håbet på mere. Men sådan skulle det ikke gå. Koblingen var blevet for varm da starten skulle gå og den tog for hårdt fat og bilen døde. Jeg ved ikke, om motoren var gået ud, for det kunne jeg ikke høre med alle de andre omkring mig. Jeg nåede ikke at blive skræmt, for jeg kæmpede bare med at få bilen i gang igen så hurtigt som muligt, da det pludselig sagde bang to gange med kort mellemrum og så var det løb desværre slut”.

Næste løb for Christian er ved femte afdeling af SMP Formula 4 NEZ, der afvikles i Moskva, Rusland, den 14.-15. juli.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Auto24ring, Parnu
  • 02/07/17 - Auto24ring, Parnu - F4 NEZ
  •      ASETEK SIMSPORTS