Christina Nielsen jagter femte podie i træk

SportsCar
Championship

29/06/17

Efter sin anden Le Mans deltagelse er Christina Nielsen tilbage i sportsvognsserien IMSA i USA, hvor hun skal forsøge at generobre hendes mesterskabstitel fra 2016. Søndag den 2. juli afvikles 6 timers løbet på Watkins Glen, der er IMSA seriens sjette afdeling. Sammen med sit team Scuderia Corsa og medkører Alessandro Balzan vandt Christina Nielsen sidste år løbet på den udfordrende bane, men med 17 deltagere i GTD klassen er konkurrencen om sejren hård.

(Foto: Bob Chapman)

I år har Mercedes vist sig ekstra stærke, da de har vundet fire af sæsonens fem løb. Men med fire podieplaceringer i træk for Christina og Balzan i deres Ferrari 488 GT3, har de ikke tænkt sig at give sig uden kamp.

Selvom konkurrencen er hård, så håber Christina på at gentage sejren fra i fjor. "Det er dejligt med fire podieplaceringer i træk, men vi er sultne efter at få sæsonens første sejr" fortæller Christina Nielsen. ”Vi ved fra sidste år, at vores bil passer godt til banen og Scuderia Corsa er som regel stærke på strategien. Vi vandt sidste år, men det betyder ikke, at vi læner os tilbage og tror vi ikke skal arbejde hårdt for at være med fremme. Det specielle ved et 6 timers langdistanceløb er, at det skal angribes lidt anderledes end når vi kører 10, 12 eller 24 timer. Det her er som at køre et seks timers sprintløb og med det konkurrenceniveau vi har i år, så skal det nok blive et hårdt løb. Men jeg glæder mig. Watkins Glen er en af de fedeste baner vi kører på i løbet af sæsonen, så det bliver dejligt at komme tilbage”.

(Foto: Al Merion Padron)

Til 6-timers løbet på Watkins Glen får Nielsen og Balzan selskab af Matteo Cressoni, der også var med i Ferrarien med startnummer 63, da de kørte en andenplads hjem ved det klassiske 12 timers løb på Sebring tilbage i marts.

Christina Nielsen er ikke eneste danske deltager. I GTD klassen får hun modstand fra Michael Christensen, der igen stiller til start i Alegra Motorsports Porsche 911 GT3 R med startnummer 28. I GTLM klassen kører Jan Magnussen for Corvette Racing i Corvette C7.R med startnummer 3. Ialt 39 biler er til start på Watkins Glen.

Løbet på Watkins Glen starter søndag den 2. juli kl. 16.10 dansk tid og kan følges live på imsa.tv eller på IMSA's app.