Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Sejr og midtvejs føring til Bjerrum Motorsport

Rally 
28/06/17 

På sommer ferie med maksimum point, det luner på en sommerdag, Bjerrum Motorsport hev en solid klasse sejr hjem, og kørte den generelle sjette plads i hus, ud af 52 startende mandskaber, dette skete til 2. afdeling af Yokohama Mesterskabet vest, på en rigtig udfordrende bane i Ringkøbings østligste industri kvarter.
 

To kørte løb i Yokohama Mesterskabs serien, og to sejre, de tørre facts for Lars Bjerrum, Hjerm og codriver Henning Kristensen, Gudum, der sammen med deres serviceteam havde en perfekt dag på den udfordrende prøve i Ringkøbing.

Regnen bød deltagerne velkommen, men da løbet skulle starte, da var det tørvejr, og prøven var med knastør asfalt, og så var det bare om at give noget gas, teamets hurtige Ford Puma Kit Car var klar til opgaven.

Lars Bjerrum:
’Vi startede ud i fuld fart i første heat, men der gik alligevel 2 omgange af de 4 som vi skulle køre, inden at vi følte farten helt var der, vi brugte ikke hele vejen til fulde, og bremsede lidt for tidligt flere steder’.

’Henning skubbede på for at få farten op, og det blev bedre og bedre for hver omgang. Da vi fik tiderne på konkurrenterne var vi derfor lidt overrasket over, at vi var 6. hurtigst generelt, og 1’er i vores klasse, 12 sekunder foran nummer 2, feltet var enormt stærkt, så jeg var yderst glad for at vi kunne følge med generelt også’.

Heat 2, gik virkelig godt, og Lars kørte bilen helt ud på/til grænsen flere steder på prøven, et par steder måske lidt over grænsen, for de var ikke andet end et sekund hurtigere end i det første heat. Dog var der i et hurtigt højre sving ned af en bakke, spildt olie på vejen, og hvor de satte farten noget ned for ikke at snurre rundt, eller i hvert fald for at være sikre på, at styre bilen helt igennem det glatte område, så det var nok her der blev sat tid til i forhold til 1. heat. Alligevel var de 12 sekunder foran i klassen igen, så samlet 24 sekunder efter de 2 heat, og stadig med i den sjove ende generelt, her viste rallyresult samlet 6’er generelt.

I middagspausen bliver prøven vendt om, og erfaring fra tidligere år viste den samme tendens i år, prøven er hurtigere den vej rundt, dog mindste ligeså sjov, men her kom Puma’en på hårdt arbejde, i det generelle klassement, da bilerne med flere kubik og ’muskler’ her virkelig kunne åbne op for den mere effekt.

Status efter fjerde og sidste heat var, en klar klassesejr og den samlede 6. plads generelt, dejligt at kunne gå på sommerferie med den status, Puma’en kørte perfekt, og Pirelli dækkene kunne omsatte de mange kræfter i den krasbørstige FORD motor til fart og hurtige tider, nu skal det hele lige tjekkes op, inden næste udfordring som er det traditionsrige rallysprint i Fårvang fredag den 11. August, rallysportens mest prestigefyldte rallysprint, med masser af tilskuere og intim rallystemning.

Tjek resultatet fra løbet på www.rallyresult.dk

Allan POST


Læs mere om:
  • Lars Bjerrum
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: