Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Stærke momenter i Yokohama SuperCup

Yokohama
SuperCup 

27/06/17 
Yokohama

Yokohama SuperCup satser på at være en klasse hvor der er jævnbyrdig og fair konkurrence. Weekendens race på Padborg Park viste, at det i høj grad er lykkedes. Der var tæt ræs, og ikke mindst meget ens tider for deltagerne.
 

Tidtagningen blev kørt på en lidt svær bane lørdag formiddag. Banen blev hurtigere og hurtigere i løbet af de 20 minutter tidtagningen varede, og alligevel endte det med, at de 4 første lå indenfor 3/10 sekund. Det var dog Niklas Voetmann i Seat Leon der var hurtigst, og dermed skulle starte i pole til heat 1. Niklas kom fint fra start men allerede på første omgang satte bilen ud og pludselig holdt Niklas helt stille, og måtte genstarte bilen. Det ødelagde i første omgang muligheden for en topplacering, selvom han rent faktisk kørte heatets hurtigste omgangstid. Efter heatet blev Niklas ovenikøbet diskvalificeret for at veje for lidt. Uheldigvis for Niklas drillede teknikken i bilen resten af weekenden, så selvom han helt tydelig er meget hurtig og konkurrencedygtig, så blev det ikke en optimal teamet. Heat 1 blev vundet af Mikael Kildevæld, der som Niklas kører i Seat Leon, og dermed tog han sæsonens første heatsejr. Selvom Mikael vandt med en pæn margin ned til nummer to Michael Vesthave Jr., så skal man bare tage et kig på omgangstiderne og konstatere, at der fra Mikael Kildevæld på P1, og ned til Chris Poulsen på P6 kun er godt 7/10 sekund difference, og det er ganske tæt. Rene Junker Povlsen satte sig på den tredje podieplads i heatet.


Mikael Kildevæld tog sæsonen første heatsejr
(Foto: Keld Dohm)

Jakob Borum har indtil nu i sæsonen kæmpet en del med sin Honda Integra, først med undervognen, og siden med benzin tilførslen. Der er dog flere, inklusiv Jakob Borum selv der har påstået, at hvis teknikken spillede så kunne han blive farlig. Til heat 2 søndag over middag skulle Jakob starte fra P4, men ret hurtigt stod det klart, at påstanden om at han kunne være med var sand. Efter ganske kort tid var han front, og der blev han resten af heatet. Dermed fik Jakob Borum sin første heatsejr i år, og han satte også hurtigste tid. Igen besatte Michael Vesthave Jr. andenpladsen. I løbet af heatet blev der kæmpet hårdt om speciel tredje pladsen, og den kamp stod mellem 3 Seat’er, nemlig teamkollegaerne Rene Junker Povlsen og Allan Kristensen i Seat Ibiza, og Mikael Kildevæld i Seat Leon. Det var en absolut seværdig kamp, og selvom Rene Junker endte med at komme først over målstregen af de tre, så måtte han nøjes med en placering som nummer 5, da det af flagpost og dommere blev vurderet, at han havde været lidt for hård i den tætte kamp og havde presset Mikael Kildevæld af banen. Dermed fik Mikael Kildevæld lige som Michael Vesthave Jr. sin anden podieplacering i weekenden.


Konkurrencen er hård og lige i Yokohama SuperCup. Her illustreret ved 3 biler side om side i heat 3.
(Foto: Keld Dohm)

En af manglerne i feltet i år er antallet af rookies, dvs deltagere der ikke tidligere har kørt baneløb. Den ene rookie, der deltog i weekenden viste imidlertid, at man godt kan være med helt fremme, selvom man ikke har kørt ræs i mange år. Det er Rene Junker Povlsen der var feltets enlige rookie, og det var måske ikke lige ventet, at han i hans kun tredje 4 raceweekend skulle tage ikke mindre end to podieplaceringer, men det gjorde han netop denne weekend. Vi har allerede hørt om hans tredjeplads i heat 1, men i heat 3 forbedrede han sig yderligere og tog en andenplads. Hvis man ser på hans samlede præstation i år, så har han gennemført alle 9 kørte heats, og han er kommet på podiet i fire af dem. En ganske flot præstation af en ”nybegynder”, og det afspejler sig også i, at han lige nu ligger på den samlede andenplads i mesterskabet.


Rene Junker Povlsen er med langt fremme, selvom det er hans første reelle sæson i Yokohama SuperCup
(Foto: Keld Dohm)
)

Jakob Borum, der var startet fra P8 lå længe til at vinde heat 3, men efter 7 omgange måtte Jakob trille i pit, benzintilførslen drillede igen troede teamet. Efterfølgende viste det sig dog, at man med det nye tankanlæg i bilen simpelthen havde regnet forkert på benzinmængden, hvilket betød, at Jakob Borum ganske enkelt var løbet tør. Heatet blev vundet af Michael Vesthave Jr., og med Mikael Kildevæld på en tredjeplads, og dermed kom både Mikael og Michael op på podiet i alle tre heats. Michael Vesthave Jr. er nu oppe hele 5 heatsejre, og dermed har han lagt sig solidt i front i kampen om mesterskabet.

Allerede om 3 uger skal feltet ud og køre igen, og denne gang bliver det på den meget fine bane Lausitzring i Tyskland, men mere om det senere.

Yokohama SuperCup
www.supercup.dk

Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 25/06/17 - Padborg Park - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: