Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Overraskende sejr til Ricciardo i Baku

Formel 1 
25/06/17 

VM kampen intensiveret
Indtil i dag i Baku, har vi haft to kørere der mere eller mindre pænt har skiftes til at vinde. En civiliseret kappestrid om VM trofæet, mellem to stjerner, der aldrig har haft det store udestående med hinanden. Indtil i dag altså. I dag blev gnisten tændt mellem Hamilton og Vettel og VM duellen fik det spark den manglede.
 

Det koster, så noget intensitet. De to duellanter sluttede som nr. 4 og 5 med Vettel forrest. Øjeblikket der kickstartede VM infighten var i slutningen af en SC periode, hvor Vettel ramte ind i bagdelen på Hamilton. Vettel mente at Hamilton tog farten alt for meget af - og viste sit raseri ved at køre op på siden af Hamilton - og så ramlede de lidt sammen. Det må man ikke, vi vil gerne se følelser i sport, men helst ikke noget kontakt.

Vettel blev straffet - ti sekunders stop and go. Hamilton fik ingen straf - på tv-billederne så det ud som om han tog farten ekstra meget af på vej rundt i et sving, men man gå ud fra at der blev kigget på bilens telemetri og hvis der ikke kan se at løftede eller bremsede, så peger pilen mod Vettel. Men det er ikke de første sammenstød, men Vettels reaktion der bliver straffet.

Heldig var han nu alligevel ham Vettel, for Hamilton havde problemer med sin nakkestøtte - der løftede sig op - han prøvede at presse den ned på langsiden, men det virkede ikke. Så mens Vettel fik en straf, blev Hamilton straffet af tilfældet. Set med Hamiltons designersolbriller blev han endda straffet ekstra hårdt. Inden de to var i pit, var Hamilton den forreste. Da de begge var på banen igen, var Vettel forrest - og det blev der ikke ændret på, omend de lå tæt.

Løbet tegnede ellers til at blive lidt en gentagelse af sidste års løb, en meget lang eftermiddag på lidt intetsigende bybane. Hamilton kom bedst afsted, Vettel efter ham. Bottas og Raikkonen kyssede hinanden i første sving, den ældste finne mistede lidt kulfiber og et par placeringer. Den yngre finne punkterede, humpede tilbage til pitten og var mere end en omgang bagud.

Og sådan kunne dagen egentlig være endt. Men så gik Kvjats bil i stykker. Ikke noget dramatisk, den holdt bare lidt i vejen. Så Bern Mayländer måtte på banen og lufte sin Mercedes. Egentlig ret udramatisk, men ret langstrakt. En masse kørere fik skiftet dæk og Bottas fik lov at komme på omgangshøjde med de andre.

Løbet blev genstartet og der var kamp om 2. pladsen mellem Vettel og Perez, mens Hamilton forduftede ud i det blå. Men så kom der SC på banen igen. Der var for mange kulfiberstykker rundt omkring mente man. Så de trillede videre bag SC. Da den forsvandt, var det at situationen mellem Hamilton og Vettel skete. Fra da af, var alt normalt suspenderet. Løbet blev nu sat i gang igen, Hamilton forsvandt igen, Vettel måtte slå med både Perez og Massa - og så ramlede de to Force India biler sammen - mere kulfiber på banen - punktering til Raikkonen. Perez og Raikkonen måtte halte hjem til pitten og var egentlig begge to på vej ud af løbet, da Alonso over radioen opfordrede til rødt flag. Banen skulle fejes.

Fornuftigt nok valgte man at lytte til den erfarne mand. Alle biler havnede i pitten og da løbet blev startet igen var både Perez og Raikkonen med. En omgang nede, men de var med!

Dennegang gik Vettel til angreb på Hamilton, men uden succes. Det var heromkring straffen til Vettel faldt. Hamilton kom ud som nr. 9, Vettel som nr. 8. I front for løbet havde vi nu Daniel Ricciardo. Australieren var startet som nr. 10 og havde taget et tidligt dækskifte - for så at skifte igen under SC. Nu havde han så altså arvet en føring - bag ham lå canadieren Lance Stroll og efter ham lå Kevin Magnussen. Haas raceren kunne dog til sidst ikke modstå presset fra Ocon, Bottas (der var fræset gennem feltet), eller Vettel og Hamilton. Men danskeren sluttede på en fornem 7. plads.

Bottas kom også forbi Ocon og satte så jagten ind på Stroll. Omgang efter omgang hev han sekunder af den 18 årige Williams kørers forspring. Næsten på målstregen lykkedes det, og hvad der startede som en skoddag for Bottas sluttede med 18 point for en 2. plads. Stroll blev stadig nr. 3 og var ovenud lykkelig. Ocon måtte sig sig slået af de to VM duellanter og endte på 6. pladsen.

Efter Magnusen kom Sainz på en 8. plads, også han havde haft en dårlig start, og må være mere end glad for de fire point. Fernando Alonso fik årets første point med en 9. plads, mens Wehrlein sluttede på 10. pladsen efter en ret intens duel med Marcus Ericsson i den anden Sauber.

Man kan gøre meget for at skabe en spændende sport. Men som i dag viser, så er det, når alt kommer til alt, oftest de ting, man ikke kan gøre noget ved, der skaber spændingen. I dag var det omstændighederne, tilfældet der var på spil - ja, næsten på overarbejde. Det gav et seværdigt og underholdende løb og en vinder der smilte…

I VM kampen er Vettel 14 point foran Hamilton. Og så er der trods alt kun 27 point ned til Bottas. Med 12 løb tilbage kan der nå at ske meget. Med den gnist VM kampen fik i dag, kan man håbe at eksplosionerne vil tage til.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Baku
  • 25/06/17 - Baku - Formel 1 - FIA F1
  •