Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Atter i top efter uheld

Rally 
25/06/17 

Danskere vandt cupsejr i stort tysk rally
Danmarksmestrene i Rally Jacob Madsen fra Ruds Vedby og Line Lykke Jensen fra Stenløse fik et fantastisk comeback i den internationale ADAC Opel Rallye Cup, da de i weekenden i Tyskland vandt fjerde løb med knapt 12 sekunder ned til nr. 2
 

Kun 10 uger efter deres alvorlige uheld i et tysk rally er Danmarks talentfulde rallyhold Jacob Madsen fra Ruds Vedby og Line Lykke Jensen fra Stenløse tilbage helt på toppen.

"Det er gået perfekt, vi har vundet uden hverken buler eller ridser. Men vi skal vinde hver gang fra nu af, det er alt eller intet," sagde en lykkelig Jacob Madsen lørdag aften efter at have kørt sin Opel ADAM i mål på det tyske ADAC Rallye Stemweder Berg.

"Vi kom herned for at vinde, og det nåede vi også," strålede Line Lykke Jensen efter det traditionelle champagnesprøjt.


Jacob Madsen Line Lykke Jensen var flyvende med deres Opel ADAM i ADAC Rallye Stemweder Berg tællende til tysk mesterskab og Opels rallycup.
(Foto: Sascha Dörrenbächer)

I april fik Jacob Madsen en fraktur på en ryghvirvel under en voldsom afkørsel i et rally i Schleswig, i denne weekend var han og Line Lykke Jensen til start i fjerde afdeling af ADAC Opel Rallye Cup, som var en del af ADAC Rallye Stemweder Berg tællende til det tyske mesterskab

I deres Opel ADAM cupbil med kun 140 hestekræfter havde Jacob Madsen og Line Lykke Jensen vundet første afdeling af cuppen, men de to næste løb måtte de stå over, til Jacob Madsen atter var fit.


Efter at have stået over i to løb kørte Jacob Madsen og Line Lykke Jensen straks fra start deres Opel ADAM i spidsen i fjerde afdeling af ADAC Opel Rallye Cup.
(Foto: Sascha Dörrenbächer)

Og fit det var han, for Jacob Madsen og Line Lykke Jensen vandt fjerde afdeling af ADAC Opel Rallye Cup med et forspring på 11,7 sekunder til svenskerne Tom Kristensson og Henrik Appelskog i en identisk bil. Uheldigvis for danskerne har deres dygtige svenske konkurrenter vundet de to mellemliggende løb, og selv om Jacob Madsen og Line Lykke Jensen skulle vinde de fire resterende løb, er det muligvis ikke nok til den samlede sejr i cuppen.

"Det er som sagt knald eller fald hver gang fra nu af," siger Jacob Madsen. Han håber på at vinde cuppen sammen med Line Lykke Jensen: "Sejren har traditionelt givet vinderne et stort spring i karrieren i den internationale rallyverden," siger Jacob Madsen.


Lykkelige og lettede. Efter deres alvorlige uheld i april er Jacob Madsen og Line Lykke Jensen atter helt på toppen, her glæder de sig ved deres Opel ADAM over cupsejren i weekendens tyske rally.
(Foto: Sascha Dörrenbächer)

I weekendens tyske mesterskabsløb blev Jacob Madsen og Line Lykke Jensen samlet nr. 17 ud af 83 deltagende mandskaber, hvoraf mange kører i biler med mere end dobbelt så mange hestekræfter. Næste løb for Jacob Madsen og Line Lykke Jensen i ADAC Opel Rallye Cup bliver Rallye Deutschland i august tællende til verdensmesterskabet i rally.

Resultater:
ADAC Opel Rallye Cup, fjerde afdeling:

  1. Jacob Madsen / Line Lykke Jensen, Danmark, Opel ADAM, 1:30:10
  2. Tom Kristensson / Henrik Appelskog, Sverige, Opel ADAM, 1:30:22,5
  3. Calvin Beattie / Jack Morton, Irland, Opel ADAM, 1:31:22,8

Se den samlede resultatliste her (Klik på "WP-15" for at se hele listen)

ADAC Opel Rallye Cup, stillingen efter fire løb (mens dette blev udsendt, var fjerde afdeling endnu ikke kommet med, den kommer på som "V4")

Opel Motorsport


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Jacob Madsen
  • Line Lykke Jensen
  •