Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

27… og hva´ så ??

Le Mans 
23/06/17 

Le MansTre gutter og vores ”hang- around” på tur til Le Mans 2017
Vi er tre, efterhånden gamle hærdede gubber, Benny, Carsten og Ulrik som hvert år i midt-juni søger mod en mellemstor fransk provinsby, lidt sydvest for Paris. Det har vi gjort i nu 26 år/ 27 løb. Ind imellem har vi vores ”hang-around” Jesper med. 2017 skulle jo ikke blive en undtagelse.
 

Vi var klar til bestilling allerede slut 2016 og fik da også bekræftet pladser på ”Camp Expo” som er det bedste sted at campere i Le Mans. Alt var klappet og klart… ja det troede vi da..så meddelte Grand Prix Tours, at de ikke længere benyttede ”Expo”.. men da var ”billetansvarlig” Benny hurtig og afbestilte ”med det wons”. Helt ærligt, vi har været med så mange gange (27), vi gider ikke ligge i telt ”langt fanden i vold”, når vi på Expo har fem minutters gang til indgangen ved Dunlop Bridge eller tilsvarende til hovedindgangen. De seneste år har vi købt billetter til ACO-tribunen, så bl. a. derfor er EXPO det vi vil! EXPO er trods alt heller ikke så meget” Roskilde Festival”, selvom der ind i mellem i år var godt gang i en flok hollændere!!


(Foto: JPV Motorsport)

Summasumarum ”Vi gjorde det selv”… for første gang planlagde vi at køre selv. Og det var på ingen måde en skuffelse. Jesper´s (vores hang-around !) forældre havde velvilligt stillet deres Volvo S60 til rådighed (inkl. skiboks).

Jesper og Benny (vores billethaj) kommer fra det nørrejyske og vi havde aftalt møde på Skærup Rast mandag kl.8.30. Carsten (en af de gamle) havde allieret sig med sin far Verner som igen-igen fragtede os til Jylland. Vi mødtes der og så var det bare afsted med enkelte pitstops. Vi arriverede på Camp Expo ca. midnat, fik ved fælles hjælp sat telte op og fik lidt ”bygge-øl” og så var vi vist klar til ”høkassen”.

Næste dag med rolig ”start-up”… vores traditioner skulle følges, til Carrefour (lokale fakta) efter øl, brød, pålæg osv. Med pit-stop (2 stop strategi) på ”Cafe Bugatti” som er cirka helvejs (både ud og hjem), på hjemturen har vi desuden et stop (spash ´n dash) ved den lokale kirkegård (i skyggen). Hvor vi napper en spændende øl, nøje udvalgt i supermarkedet!!

Senere på dagen var det afsted til autograf/billed/snak-halløj i pitlane. Her er der heldigvis ikke så mange som om fredagen. Fik lidt snak med Nicki Thiim, Marco Sørensen, Michael Christensen, Big Mag (autografer på vores team-tøj) og specielt en god snak Christina Nielsen som var imponeret over min bog med næsten alle danske Le Mans-køreres autografer. Specielt synes frk. Nielsen, at det var specielt at skrive på samme side som far Lars-Erik Nielsen og R.I.P. Allan Simonsen. Når nu vi var der, så var lidt fedt med autografer fra Rubens Barrichello, Jan Lammers, Giancarlo Fisichella, Nelson Piqeut Jr. alle ”gamle” F1 kørere. Lidt sjovt at få en uformel snak med dem. Superfin eftermiddag.


(Foto: JPV Motorsport)

Onsdag bød på gensyn med vores gamle venner, de to glade truckere Bill og Brian fra det nørrejyske. Vi havde faktisk taget ”deres plads”, men de flyttede hen til os og vi havde nogle sjove timer/ dage efterfølgende…super rare og hyggelige gutter!

Torsdag bruger vi lige til lidt afslapning, inden vi tager ”let-banen” (som det hedder i Odense!) for at tjekke torvet ud.. det er noget med at ”planlægge”, drikke lidt øl og se lidt på damer ! Derefter hjem til den sene kval.

Fredag er lidt ”dagen”! Benny som nok er den af os som er ”længst fremme i skoene” har fået et godt venskab med en gruppe englændere Chris & Co.… vi mødes alle inden ”Drivers Parade” og får en god øl (eller flere) Det er ren råhygge. De der englændere og Benny er meget gode til at få kørere og andet godtfolk over til os ”bag hegnet”. Alle lige fra den gamle ”serievinder” Derek Bell til Bibendum (Michelin-manden) til Jan Magnussen m. fl. Det var så fedt og i en dejlig afslappet atmosfære… det er Le Mans når det er bedst!!

Bagefter er det bare med at finde et godt spisested og det lykkedes da i den grad i år… wow for en god gang mad! Det kan anbefales IKKE at benytte steder tæt på Place de Republicque… ikke et ondt ord om dem, men gå ned i de små sidegader, der er lækker mad til helt OK priser.

Fredag aften har udviklet sig til den store ”udklædningsfest”, det er mest englændere og hollændere som trækket i ”festskrudet”… vi har oplevet Elvis, Star Wars stormtroopers inkl. Prinsesse Lea og Darth Vader, skotter, gynækologer, flere skotter og hollændere i ”oranje” og træsko! I år var der 20-25 englændere i ”Hubertus-jagt”-udklædning og en ræv. Ideen var, at ræven ”løb” i forvejen fandt en pub og gemte sig. ”Jægerne” skulle finde ræven og når det lykkedes, drak man en pint og ræven løb videre… de var i et godt humør da vi traf dem ved ”Mulligan´s Pub”. Det er bare fedt og alle hygger sig på tværs af nationer. ”No hooligans here” ! Resten er jo næsten historie, men årets Le Mans var da et af de meget bedre hvad angår spænding!


(Foto: JPV Motorsport)

Længe så det ud til en overraskende sejr til LMP2 bilen fra Jackie Chan Racing… men som i alting (fodbold, racing mv.) vinder tyskerne altid til sidst. Men superflot af Jackie Chan Racing (1-3) og ikke mindst af David Heinemeimer-Hansson og Team Rebellion Vaillante som snuppede en generel 3. plads og blev to´er i LMP2. Vaillante Rebellion er senere frataget deres placeringer på en latterlig detalje, men har anket dommen.

I GTPro var der godt nok kamp om sejren! Jeg tror en del danskere de sidste omgange sad på det yderste af stolene, det var spænding og race på højt plan (come on F1!), desværre trak Aston Martin det længste strå… men OK, nok fortjent.

Det bør vel lige nævnes, at forholdene for publikum i den grad har bedret sig gennem de sidste 26 år !! I 1991 var der færre end få toiletter, bademuligheder var stort set nogle vandhaner hist og pist og ofte flød pladsen og tribunerne med affald. Nu er der fine bad og toiletmuligheder og et par gange i løbet af weekenden ”støvsuger” de lokale spejdere tribunerne for affald, dåser, flasker mv. De er ved at lære det, de franskmænd!

Vi andre måtte nøjes med en kæmpe oplevelse og en rigtig god tur med hygge, race og godt kammeratskab. Men det er nok ikke sidste gang ”vi gør det selv”… det har været en af vores bedste ture blandt 26 andre.. og så tilbage til overskriften: ”27 og hva´så… ikke så meget , der bliver næsten med statsgaranti en 28´er!!

”We´ll be back”!

Them

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 18/06/17 - Le Mans - Le Mans
  •      ASETEK SIMSPORTS