Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Karrierens bedste løb på hjemmebane

Supertourisme 
20/06/17 

I weekenden 17. - 18. juni blev der afholdt Asfalt Supercars på Rudskogen Motor Centre. Molly Pettit fra Drammen var den eneste norske chauffør i den danske top-serie dansk Danish Supertourisme. Med 20 biler til start kunne Molly slippe jubelen løs, efter at have kørt op til karrierens bedste på dette niveau, med en 6. placering generelt og 2'er i klassen.
 

"Der var ingen tvivl om, at det ville blive en hård løbsweekend, når man skal køre kvalifikation og 3 løb på én dag, og hvor termometeret samtidigt krøb over 20 grader. Det giver hurtigt over 50 grader inde i bilen, når det bliver så varmt, hvilket udfordrer kroppen både fysisk og mentalt! Efter 2 træninger og lille arbejde med opsætningen af bilen, var jeg i stand til at sætte en ny personlig bedste tid under kvalifikationen. Før løbene startede, sagde jeg at målet var top 10, men at jeg håbede på top 8. Det var derfor en helt ubeskrivelig følelse at køre ind på en 6. plads samlet i finalen!"

Danish Supertourisme er en dansk topserie indenfor asfaltløb. Bilerne er identiske, bortset fra forskellige karosserier og to forskellige typer motorer, der matcher hinanden. Mesterskab består af syv runder, hvoraf en af disse blev kørt på Rudskogen Motorsenter i Norge og resten er på forskellige baner i Danmark. Fire år er gået siden Molly sidst kørte løb på Rudskogen og desværre gik hun glip af løbet sidste år på grund af jobbet i WRC. Molly kører fire runder af det danske mesterskab i år, samt en gæsteoptræden på Gatebil 07-09 juli. Der skal deltage i serien Gatebil Extreme, med et start felt på over 40 biler!

"Det var ved Gatebil det hele startede for mig. Det var det første sted jeg talte i en mikrofon, hvilket har betydet, at jeg nu rejser rundt i verden som reporter i WRC. Det var også, der jeg kørte mit første løb i 2009. Jeg har ikke kørt ved Gatebil siden 2013 og der er sket meget siden da. Jeg er spændt på, hvordan bilen klarer sig i et stærkt felt med mange forskellige biler. Jeg håber at kunne blande mig i toppen!"

Bilen, som Molly kører, bliver i Norge til efter Gatebil festival. Den er i denne uge udstillet på Gulskogen centret i Drammen, før den skal videre til Albjerk Bil Drammen og Gatebil på Rudskogen.

www.mollypettit.com


Læs mere om:
  • Molly Pettit
  • Rudskogen Motorsenter
  • 18/06/17 - Rudskogen Motorsenter - Supertourisme
  •