Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Morten kæmpede med i toppen på Le Mans

Sportscar racing 
19/06/17 

Morten Dons gav motorsportens topfolk et bevis på sin kunnen, da han kæmpede med om topplaceringerne i weekendens Road to Le Mans-løb i forbindelse med det legendariske langdistanceløb på Le Mans med RLR Msport-teamet.
 


(Foto: Andrew Lofthouse)

Road to Le Mans-klassen blev afviklet med to løb á 55 minutter hver, og Morten delte sin Ligier JS P3 med canadiske John Farano, præcis som i den Europæiske Le Mans Serie. Det var en stærk kombination, hvilket viste sig allerede torsdag eftermiddag, da klassens første løb blev afviklet på den 13,6 kilometer lange racerbane.

Her kørte Morten bilen op fra en 17. plads til 9. pladsen i et stærkt stint, mens medkøreren fortsatte i højt tempo frem til femtepladsen.

- Det var et fedt løb. Vi havde kvalificeret os dårligt pga. en mindre defekt på bilen, men det fik vi gjort op for i løbet. Det var en af de dage hvor det hele bare spillede, fortæller Morten.


Morten er godt tilfreds med weekendens forløb - næste stop: Østrig!
(Foto: Morten Dons Racing)

Lørdagens løb skulle startes fra fjerdepladsen - og med en topplacering inden for rækkevidde.

Pulsen var højere end inden en normal løbsstart - med mange tusinde motorsportsfans både på banen og igennem TV-signalet over hele kloden var det ikke et hvilket som helst racerløb, Morten Dons gjorde sig klar til at køre. Alligevel var der ingen tvivl om talentet, da den hvide Ligier efter nogle kaotiske omgange befandt sig på andenpladsen af i alt 49 biler.

- Den hårdeste faktor var nok mine egne forventninger til løbet. Jeg vidste at bilen var til en podieplacering, og det var uden sammenligning årets vigtigste løb for mig. At jeg kunne aflevere bilen til John på en god placering var en fed fornemmelse - og en bekræftelse for mig selv på, at jeg har hvad der skal til for at gøre det godt ved 24 timers-løbet næste år.


Ligier #87 i pit til køreskifte under Road to Le Mans-løbet.
(Foto: Morten Dons Racing)

Desværre røg det gode resultat i sandet, da John Farano efter få omgange i bilen lavede en mindre kørefejl og ødelagde bilens højre baghjulsophæng. En stor skuffelse for Morten, der dog havde nået at bevise sit værd i bilen.

- En gang imellem sker der fejl, og efter Johns imponerende præstation i torsdags trækker det ikke ned i min bog. Både personligt og som team synes jeg at potentialet står knivskarpt. Vi skal på Le Mans næste år, og nu har vi vist at vi har hvad der skal til.

Mens forberedelserne til Le Mans 2018 nu for alvor er skudt i gang, skal Morten Dons også forberede sig til næste løb på kalenderen. 23. juli skal han og RLR Msport igen på banen i European Le Mans Series, denne gang på Red Bull Ring i Østrig.

Morten Dons Racing


Læs mere om:
  • Morten Dons
  •