Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

BGTC

Jan Jønck tæt på et stort resultat i det stærke Britiske GT Mesterskab

British GT
Championship 

18/06/17 

Jan Jønck og hans teammate William Phillips førte halvdelen af årets største løb, tretimers løbet Silverstone 500, indtil servostyringen gav op. Alligevel sluttede de løbet lige udenfor podiet på en fjerdeplads.
 

Allerede i kvalifikationen viste Jan, at GT4 teamet havde tænkt sig at være med helt fremme i løbet. Jans meget hurtige kvalifikations tid på 2:12.870 gav genlyd i pitboksen. Det skulle vise sig at være den anden hurtigste kvalifikationstid der er sat i en Aston Martin GT4 på Silverstone banen.


(Foto: janjonck.com)

Pos. Kører Hurtigste tid År
1 Jake Giddings 2:12.600 2016
2 Jan Jønck 2:12.870 2017
3 Jordan Albert 2:13.234 2016
4 Jack Bartholomew 2:13.484 2016
5 Matthew George 2:13.660 2016
6 Jack Mitchell 2:13.697 2016
7 Matthew Graham 2:14.196 2016
8 Ross Gunn 2:14.243 2015

Jans teammate William Phillips, startede løbet fra en tredjeplads sammen med Am-kørene, men kom hurtigt i front og øgede forspringet før han overgav bilen til Jan ved det første pitstop.


(Foto: janjonck.com)

Jan der kom ud sammen med Pro-kørerne holdt forspringet, men det var tydelige tegn på at der var noget galt. Bilen blev tungere og tungere at styre, da servostyringen begyndte at svigte. Servostyring sprøjtede også væske ud på forruden, så Jan måtte på et tidspunkt orientere sig ud af sideruderne ved indbremsningerne til svingene. Jan kæmpede bravt med både bilen og konkurrenterne, men måtte til sidst se sig overhalet og gav bilen videre til Will på fjerdepladsen ved næste pitstop.

Gennem resten af løbet holdt både Jan og Will presset på konkurrenterne for at komme tilbage på en podieplads, før servostyringen endelig gav op. De sluttede udmattede, men tilfredse på en fjerdeplads i GT4, og andenpladsen i silver klassen og med en masse gode point.

Will Phillips: “ Det var et godt løb - teamet arbejder rigtig godt sammen, Jan og jeg har virkelig god fart i bilen, så jeg glæder mig meget til næste løb på Spa.”

Jan Jønck: “Det var et rigtig sjovt løb. Du skal virkelig tænke meget på, hvad du laver ude på banen, i så langt et løb. Det var selvfølgelig en skam at gå glip af en podieplads, men med vores problem med servostyringen er det alligevel et godt resultat.”


(Foto: janjonck.com)

David Macmillan, Team Principal: “ Silverstone er måske den største udfordring i sæsonen, hvilket sætter mere belastning på biler, chauffører og teampersonale end andre steder.”

”Jeg er begejstret over, at både GT3 og GT4 teamet performede fejlfrit. Alle fire kørere viste meget højt tempo, og hvis GT4-bilen ikke havde haft fejlen med servostyringen, ville vi fejre podieplaceringer for begge besætninger. Hele holdet kan med rette være stolte af deres resultater. Jeg kan næste ikke vente på Spa ...”


(Foto: janjonck.com)

www.janjonck.com


Læs mere om:
  • Silverstone
  •