Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

Michael Christensen klar til årets højdepunkt i Frankrig

Le Mans 
16/06/17 

Le MansStarter det legendariske 24 timers Le Mans fra syvende position
Kampen om pole position til dette års udgave af Le Mans var medrivende og tæt helt frem til afslutningen ved midnat torsdag aften. I den sidste kvalifikationsrunde kæmpede 60 biler og 180 kørere fordelt i klasser om de bedste placeringer forud for den 85. udgave af den franske klassiker, som starter lørdag kl. 15.00. I det traditionelt stærke GTE Pro felt, hvor fem bilproducenter (Aston Martin, Ford, Ferrari, Corvette og Porsche, red.) er i direkte konkurrence mod hinanden, lykkedes det for Porsche #92 at opnå den syvende hurtigste tid.
 

Det var Michael Christensen, der satte den afgørende kvalifikationstid. Men en tidsforskel på kun 1,010 sekund mellem de syv første i feltet på en bane, der er hele 13,629 km lang afslører, at kampen mellem rivalerne i GTE Pro bliver tæt og intens.

”I den sidste kvalifikationsrunde var vi opsatte på en god omgang, og det lykkedes vi godt med. Vi kunne måske havde vundet lidt ekstra her og der, men jeg er tilfreds med vores tid. Bilen var rigtig god at køre, hvilket betyder, at vi har fundet en god balance frem til løbet,” forklarede danskeren efter midnat.


(Foto: Porsche PR)

Til at jagte succes på Le Mans har Porsche sammensat et stærkt hold. Michael Christensen og hans normale faste Porsche-makker Kévin Estre, har nemlig fået følgeskab af tyskeren Dirk Werner, som for længst har vist sit værd i international motorsport. Den 36-årige tysker har de seneste mange sæsoner været fabrikskører hos BMW, hvor han to gange tidligere har kørt på Le Mans, haft to sæsoner i den tyske DTM serie samt været en fast del af teamets indsats i det amerikanske IMSA-mesterskab.

”Le Mans er et højdepunkt for enhver racerkører. Da jeg selv deltog første gang, var det en barndomsdrøm, der gik i opfyldelse. Det er nu mit tredje år i træk på Le Mans, og jeg kan stadig slet ikke vente på at hele begivenheden starter,” fortæller Michael Christensen, der også er klar over forventningerne til hele teamet.

”Porsche har fejret flere af sine største successer på Le Mans. Det er en tradition, der kommer med en forpligtelse og det øger naturligvis opmærksomheden på os. Men det er vi vant til at takle, og muligheden for at vinde Le Mans er bestemt til stede” lyder det optimistisk fra Michael Christensen.


(Foto: Porsche PR)

”Vores bil er rigtig god, og den tætte kvalifikation viser, at farten også er på plads. At vinde på Le Mans kræver en teamindsats, men vi har forberedt os på alle fronter, og er klar til at yde en kæmpe indsats for at nå til tops søndag eftermiddag,” slutter Michael Christensen.

www.michaelkchristensen.com

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Le Mans
  • 18/06/17 - Le Mans - Le Mans
  •      ASETEK SIMSPORTS