Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

En mester og syv udfordrere

Supertourisme 
16/06/17 

Måske er det i virkeligheden lettere at blive mester end at forsvare mesterskabet.
Næstveds Michel Nykjær fra Team Prego Racing vandt supertourisme-mesterskabet 2016, men i denne sæson har han hidtil haft vanskeligt ved at være mesterlig. Efter Classic Race Aarhus, hvor Michel Nykjær fire gange i træk havde den dominerende gæstekører, Nicolai Møller Madsen, foran sig, kørte sjællænderen alligevel så mange points ind på kontoen, at han nu igen er med i opløbet om 2017-mesterskabet i OK MOBIL 1 DST.
 

Michel Nykjær møder op på Rudskogen med 172 points, og dermed er han rykket frem på en 3. plads i serien, men når de kører af sted på den populære norske bane, er mesteren omringet af syv udfordrere.


Michel Nykjær
(Foto: Motorsporten.dk)

Foran Nykjær ligger Frederik Nymark fra Hadsten med 195 points foran Kevin Rossel fra Vejle med 190 points. Det er de to, der i denne sæson skiftes til at føre superklassen i dansk motorsport. Især Nymark har tidligere vist, at han kan køre rigtig stærkt på netop Rudskogen, men efter en elendig weekend i Aarhus er Rossel nu også mere end opsat på at vise, at han altså er den hurtigste.

Bemærkelsesværdigt er det, at debutanten i supertourisme-klassen, Kevin Verner fra Silkeborg, er på 4. pladsen med samme pointtal som mesteren Michel Nykjær, og Ole Petersen fra Bredebro viste i Aarhus, at han også vil blande sig i kampen om mesterskabet. Han har ligeledes 172 points.

Kenneth Jensen, Randers, er på 6. pladsen med 141 points, og han har også vist, at han kan være med blandt de hurtigste.


Frederik Nymark foran Kevin Rossel
(Foto: Motorsporten.dk)

Jesper Egebart fra Vejle er på 7. pladsen med 138 points, og det er betydeligt under de forventninger, der er til netop Jesper Egebart. Han sluttede 2016-sæsonen i OK MOBIL 1 DST som den suverænt hurtigste, men den klasse har han haft vanskeligt ved at finde i år. Martin Andersen, Løgstrup, er debutant i supertourisme-klassen, og han er begyndt godt. Han har 124 points på 8. pladsen, men der er mere i Martin Andersen, der stiller op med et meget professionelt team.

Alt tyder på, at det er kørerne i top-8, der kommer til at afgøre, hvem der til sidst står på de tre podiepladser. I weekenden er der udsigt til, at kampen om mesterskabet bliver yderligere skærpet i et opgør mellem den forsvarende mester og de syv udfordrere.

Poul Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 18/06/17 - Rudskogen Motorsenter - Supertourisme
  •