Formel 4 DK

Dramatisk weekend for Casper Pilgaard

Formel 4 DK
13/06/17

Formula 4 DKDet blev til en dramatisk weekend for Casper Pilgaard, da den 2. afdeling af Formel 4 mesterskabet blev kørt på Ring Djursland.
Efter Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen for næsten 2 måneder siden, var det derfor en ivrig kører fra Ryomgård, der slet ikke kunne vente med at komme ud at køre noget ræs igen.

En presset tidsplan fra banens side, gjorde at der ikke var noget tid til en træning inden kvalifikationen. Så det var lige på og hårdt.

Og hårdt, det blev det. Selvom Casper kender banen fra sidste sæson i Formel Ford, hvor han bl.a. havde Pole Position og tog en løbssejr, så er Formel 4 bilerne bare anderledes, og han ramte ikke den perfekte omgang til at kunne blande sig helt i toppen. Der manglede små 0,5 sekund op til den hurtigste mand, men der var jo ikke andet for end han måtte give den gas i løbene og så kommer længere fremad fra 6. startposition.

(Foto: JJ Media)

Med en fin start var han allerede oppe på 5. pladsen efter første omgang, og var også klar til at angribe manden på 4. pladsen. Uheldigvis ville manden bag Casper forsøge sig med en overhaling, og det kommer til en kollision mellem de 2, hvor Casper bliver sendt ud på en rulletur, med en meget bøjet bil til følge.

Heldigvis var der kun materiel skade, og teamet måtte herefter i gang med at genopbygge bilen, som havde fået skader på både hjul- og motorophæng.

Heldigvis var der næsten 20 timer til at arbejde i, men derfor skulle mekanikerne alligevel rubbe neglene, for at få bilen klar.

Fra 17. startposition skød han hurtigt frem, og besatte 13. pladsen efter første omgang. Stille og roligt fik han sig kæmpet forbi konkurrenterne, med klog og taktisk kørsel, så han efter 17 omgange kunne køre i mål som 8’er – mindre end 2 sekunder fra 5. pladsen.

Derfor var der igen smil på læben inden heat 3 søndag eftermiddag.

Casper Pilgaard fik en fin start fra 6. startposition, og er på vej udenom 4. og 5. pladsen rundt i det første sving, da de 2 kolliderer og så ramler ind i Casper. Heldigvis kan han nå at fange bilen igen, selvom den har kurs mod sandkassen, og kan komme ind igen på 6. pladsen. Herefter kommer der Safety Car på banen, da der var yderligere et uheld, længere tilbage i feltet.

Da løbet så endelig bliver givet frit, blev der virkelig gået til stålet. Der blev forsøgt overhalinger indenom og udenom, og i stedet for at få en skadet bil igen, valgte Casper i stedet at køre sikkert, og få en hel bil med hjem. Det kostede nogle placeringer, men dem kunne han stille og roligt vinde tilbage igen, så slutresultatet blev en 6. plads.

Det er selvfølgelig ikke hvad Pilgaard Motorsport havde håbet på inden weekenden, men de vil gerne sende en stor tak til FSP teamet, for at få bilen repareret, selvom den var så skadet, efter det første heat. Derudover vil teamet også gerne takke Poul Bonde fra RIT, fordi at han åbnede firmaet lørdag, og til smedemester Anders Elkjær fra AE-Tech som hjalp med at svejse nogle defekte dele - selvom det blev meget sent på natten, inden at alt var klart til at blive en færdig racerbil igen. Hvis det ikke havde været for jer, havde weekenden allerede været ovre 2 omgange inde i heat 1 lørdag eftermiddag.

Aktuelt indtager Casper Pilgaard 4. pladsen i mesterskabet, med blikket stift rettet mod top 3.

Nu er der små 2 ugers ventetid, inden at den 3. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet skal køres på Padborg Park, og her håber teamet på at lykken for alvor vender, så der kan komme nogle flere pokaler på hylden hjemme i Ryomgård.