Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Perfekt weekend med lille skønhedsplet

Yokohama
1600 Challenge 

13/06/17 
Yokohama

Det blev til en perfekt weekend med en lille skønhedsplet for Mathias Valentin og JN Motorsport, ved den 3. afdeling af Yokohama 1600 Challenge.
Denne gang var det endnu en ny bane for den 17 årige racerkører fra Gørlev på Vestsjælland, da det var den kuperede Ring Djursland der lagde asfalt til.
 

Teamet har lige fra første meter ført Rookiemesterskabet an, så målet for weekenden var at forsvare denne føring, og hvis muligt også avancere i det officielle DIF Danmarksmesterskab.

Lørdag morgen klokken 8.00 trillede bilerne ud på asfalten, og selvom det var nyt terræn for den unge kører, var han hurtigt nede og køre konkurrencedygtige tider.


(Foto: JJ Media)

Efter at have været i pit og få lavet nogle småjusteringer på bilen midtvejs i træningen, kørte han 3 omgangstider, der lå indenfor 0,129 sekund af hinanden – virkelig konstant kørt. Tiden rakte til 5. hurtigste tid af alle, hvilket måtte siges at være en rigtig god start på weekenden.

Til kvalifikationen 80 minutter senere håbede teamet på at kunne gentage den flotte placering. Allerede på hans 5. omgang i kvalifikationen, satte Mathias den tid som skulle ende med at blive hans bedste. Han satte endda hele 4 tider, der var indenfor 0,1 sekund af hinanden, så der var ikke mere at få ud af bilen i kvalifikationen. Tiden gav 8. startposition, men adskillige placeringer foran den nærmeste konkurrent i Rookiemesterskabet, hvilket også var meget vigtigt.

Herefter var der næsten 24 timers ventetid, inden at heat 1 skulle køres søndag formiddag.

Mathias fik en forrygende start, og var helt oppe som 5’er allerede efter første omgang. Der var masser af kampe gennem feltet, og placeringerne bølgede frem og tilbage – nogle gange byttede de samme kørere pladser flere gange per omgang. Efter at have været nede på 6. pladsen, lykkedes det Mathias at erobre 5. pladsen igen, hvilken han kunne køre i mål på.


(Foto: JJ Media)

5. startplads betød samtidig 4. startposition til heat 2. En forrygende start så den grå, og nu også orange, dekorerede Suzuki Swift Sport med nummer 5 i sideruden komme helt op på 3. pladsen.

I sidste sving på første omgang, kom weekendens eneste skønhedsplet så – et par låste hjul under nedbremsningen, gjorde at 3. pladsen var væk, men heldigvis fik Mathias alligevel stoppet bilen få meter inden sandkassen, og kunne herefter genoptage jagten gennem feltet.

Der var blot 1 kører bag ham, da han afsluttede 1. omgang, men med stor fightervilje og sikker kørsel, fik han stille og roligt overhalet konkurrenterne en efter en.

Da det ternede flag faldt efter 16. omgange, havde han fået kæmpet sig hele vejen fra 18. pladsen til 11. pladsen i det tætte felt. En rigtig flot præstation.


(Foto: JJ Media)

Det allervigtigste fra weekenden, var at det blev til hele 2 sejre i Rookiemesterskabet, og en masse gode point til det generelle DIF Danmarksmesterskab. At det så kostede et par placeringer der, er naturligvis ærgerligt, men 8 point mere på kontoen, og så ville 9. pladsen havde heddet 4. pladsen i stedet. Men føringen i Rookiemesterskabet er udbygget til hele 18 points forspring, så det ser fornuftigt ud, selvom meget stadig kan ske resten af sæsonen.

Derfor er alting stadig muligt, når den 4. afdeling af Yokohama 1600 Challenge skal køres på Lausitzring i Tyskland om små 5 uger. For 4. weekend i træk bliver det en helt ny bane for Mathias Valentin – dog er der kun en anden kører i feltet, der tidligere har kørt netop denne bane, så størstedelen af kørerne er på lige fod. Og det er naturligvis godt for teamet fra Gørlev.

JN Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Mathias Valentin
  • Ring Djursland
  • 11/06/17 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: