Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Stærk svensk debutsejr

Citroen DS3 Cup 
12/06/17 

Havde man inden sæsonstarten spurgt en gennemsnitlig dansk racingfan, hvem Filip Sandström var, ville svaret måske have være vævende.
Men den 15-årige svensker er ved at slå sit navn godt og grundigt fast i Danmarks stærkeste mærkeklasse.
 

Det satte han en tyk streg under i søndagens finale på Ring Djursland ved at vinde. Vel at mærke på en bane, han aldrig har kørt på før.


Tommy Nygaard fik en ret bred start på finalen. Midtjyden fik dog en sjetteplads i hus
(Foto: Morten Kimer)

Sandström startede ellers lidt nede i rækkerne, i femte position, og kørte sig siden op. Fra pole position var det ellers Rune Staudt, der tog sig af løbets indledning. Hans nærmeste forfølger, Tommy Nygaard kom sidelæns gennem første sving, og lukkede flere konkurrenter forbi. Jørgen Worthmann kom først igennem og tog andenpladsen, men mistede den kort efter som følge af en straf. Det gav i stedet Jonas Lynge muligheden for at indhente og siden udfordre Rune Staudt. Bag dem tog Filip Sandström sig af konkurrenterne, og fik vekslet femtepladsen til en tredjeplads.


Jonas Lynges bil (i baggrunden) blev umiddelbart hårdest ramt af sammenstødet.
(Foto: Morten Kimer)

Det blev siden til den afgørende føring, da Jonas Lynge i et overilet forsøg stødte sammen med Rune Staudt. Det kostede Lynge to strafbaner, mens Staudt kæmpede sig videre til målflaget og en flot andenplads. Finalen var imidlertid ikke færdig med at levere spænding. Morten Jespersen fik en god start på dagen med en sejr, men i finalen havde nordjyden store problemer, og endte dagen i sandkassen - årets første løb uden podieplads.


Morten Jespersen fik en uventet skidt afslutning på weekenden. En tur i sandet kostede alle håb om point.
(Foto: Morten Kimer)

Men kampen om tredjepladsen fortsatte helt til den bitre ende, hvor Sonny Nielsen endte med at få metal med hjem - et godt resultat for vestsjællænderen, der heller ikke har haft en problemfri start på sæsonen.

Det efterlader en samlet stilling, hvor alt er åbent igen. Morten Jespersen fører fortsat, men blot med 115 point foran Jonas Lynges 109 og Filip Sandström med 107. Næste løb afholdes på Kinnekulle Ring i Sverige.


(Foto: Nicklas Majgaard)

Det sagde de efter løbet:
Filip Sandström, vinder:
- Det er bare gået over al forventning i denne weekend. Jeg er vildt glad for, at vi er så godt med, og ser virkelig frem til at køre på hjemmebane i Sverige næste gang. Det er også en meget teknisk bane, som er svær at lære, så jeg ser frem til at køre et sted, hvor jeg har erfaring i forvejen.

Rune Staudt, P2:
- Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er rart endelig at være med fremme, for det var vores ambition fra starten af sæsonen. Sådan gik det ikke helt, men det er fedt at kunne give gutterne noget metal med hjem. P6 og en andenplads er et mere end godkendt udbytte at få med herfra. Nu virker vores bil endelig, så vi skal teste en masse, og jeg ser frem til at køre løb igen.

Sonny Nielsen, P3:
- Sikke et herrerace! Der var fede kampe hele vejen, og heldigvis faldt det rigtigt ud for mig til sidst. Det er et kæmpe resultat, og det her løb var virkelig sjovt.

Insight Racing DK
Nicklas Majgaard


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 11/06/17 - Ring Djursland - Citroen DS3 Cup
  •