Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton overlegen i Montreal

Formel 1 
11/06/17 

Dobbeltsejr til Mercedes
Fra lørdagens Q3 til søndagens ternede flag, var Lewis Hamilton i en klasse for sig selv. Han gjorde det, han sommetider gør, graver dybt dybt ned i sig selv og finder nogle flere 100 dele sekunder på hver eneste omgang. I dag dominerede han fra start til slut. Dels fordi han kunne, dels fordi de andre gav ham lov til det.
 

De andre var Ferrari kørerne, Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen. Om de lavede en dårlig start, eller Verstappen lavede en superstart, er lige meget (i virkeligheden var det nok begge dele), men da starten gik spunsede Verstappen Red Bull forbi de to Ferrari racere. Hollænderen kom dog lidt for tæt på Vettel, der fik klippet en stykke af frontvingen. Men de røde hingste var ikke de eneste der måtte se sig slået af en Østrigsk tyr. Også Bottas måtte overgive sig til Verstappens fart.

Det var så første sving. Videre rundt på første omgang får Sainz presset lidt på Grosjean, der rammer lidt ud i græsset - mere slinger og så bliver Sainz ramt, spinder rundt og på tværs af banen - og samler en uskyldig Massa op på vejen. To biler ude - og SC på banen. Her kunne Ferrari have hevet Vettel ind, men tyskeren mente at det nok skulle gå. Men det gjorde det ikke. Her er problemet med frontvingerne - det lille slag og de splintrer og bilen bliver noget nær umulig at slås med. Grunden til at Vettel troede han kunne køre videre, var at bilen sikkert opførte sig nogenlunde pænt, fordi kun en lille del var faldet af, mens en lidt større del, sad løs. Da løbet blev givet frit igen, faldt denne større del af, og stadig gik der et par omgange inden Vettel fandt vej til pitten.

Tyskeren kom ud igen, langt nede i feltet. Og så endte han alligevel på en 4. plads. Lidt heldig var han - måske meget faktisk. Blandt andet var han heldig med at Kimi Raikkonen fik et bremseproblem, som sendte ham på tværs af afkørselsarealet før start/mål - og Vettel dermed kunne komme forbi sin holdkammerat. Heldig var han også med at Verstappen udgik med en bil, der bare ikke ville køre mere. Men mest af alt var Vettel måske heldig med, at Force India ikke helt havde styr på deres to kørere.

For de lyserøde racere var hurtige i dag. Ocon var på 2. pladsen inden sit dækstop - og en podieplacering var inden for rækkevidde. Men begge biler var med i front og så opstod problemet. De trillede rundt som nr. 4 og 5 efter Daniel Ricciardo, der havde arvet 3. pladsen, lidt indirekte, fra Verstappen. Perez var forrest af Force India bilerne, men Ocon var hurtigst. Bagfra kom Vettel, der var på vej og gennem feltet. Først fik Perez en venlig henstilling, om at Ocon troede han kunne tage kampen op med Ricciardo. Senere kom en lidt kraftigere opfordring, hvor de skulle bytte plads - og hvis de ikke lykkedes for Ocon, ville Perez få placeringen tilbage. Men det kunne den latinske stolthed ikke sluge - Perez mente at der snart kom trafik, og så ville han også få mulighed for at udfordre Ricciardo. Det skete ikke.

I stedet blev de Force India racere hentet af Vettel, der slicede sig igennem dem og sendte dem ned på 5. og 6. pladsen. 7. pladsen gik til sikkert ganske skuffet Raikkonen, mens Hülkenberg efter en god indsats fik 8. pladsen. På 9. pladsen kom de udskældte hjemmebanemand Lance Stroll, mens Grosjean arvede det sidste point, da Alonso udgik fra en top 10 placering med to omgange igen. Som noget helt nyt i F1 vandrede han derefter ud mellem publikum og delte ud af handsker og måske andre ting.

Magnussen blev nr. 12 efter en anderledes taktik, hvor han først mod slutningen skulle på de blødeste dæk. Men han blev ramt af en fem-sekunders straf, fordi han havde overhalet før tiden ved en virtuel SC, der var udløst af Verstappens exit. Det ødelagde danskerens muligheder for point. Tidligere i løbet havde han ellers været ganske godt placeret og havde haft flere gode duellere, hvor han var i forsvarens rolle.

Også Kvjat måtte en tur i straffeboksen, hans forbrydelse var, at han ikke kom afsted på formationsomgangen, førend alle andre var kørt. Alligevel indtog han sin placering på gridden og det gav ham først en drive-through - og derefter en ti sekunders straf, fordi den første straf var "ukorrekt". Altsammen lige meget, ved pitstoppet, hvor han tog sin straf gik alt muligt andet også galt - og russeren havde problemer med vibrationer - og endte med at udgå. Men lidt ynkeligt, at man ikke får uddelt straffene korrekt.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Gilles Villeneuve
  • 11/06/17 - Gilles Villeneuve - Formel 1 - FIA F1
  •